Vart är vi på väg? Nr 13

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senast den 5 april behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Denna vecka reser vi till ett lands nordligaste lilla stad, belägen i spetsen med runt 8 000 fastboende. Befolkningen har av tradition försörjt sig på fiske, idag är turismen minst lika viktig. Här vandrar sanden. Den lysande som kallas grå vägleder sjöfarare. På samma breddgrad som Göteborg.
  • 2. Namnets början är ett måste, slutet har du cirka 22 000 av. Åk dryga tre timmar med båt från svensk hamn till kungastad och några mil till med bil så är du här. På toppen finns grenen vid fruktade revet där hav möts och många förlist. Hamnens folkliv ger staden charm…
  • 1. …och på anrika Bröndrums hotell strax intill kan du få logi. Ancher, Krøyers och Drachmann har hus på denna plats med sitt speciella ljus. Inte underligt att målarna ville hit. Här sticker kyrktorn upp ur sanden. Vill du lyxa till det gör en röra och lägg på macka, då blir det Wretmans toast.
Vart är vi på väg Nr 13
Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top