Annons:

 

 
Stäng X
 

 
 
 
15-03-05 13:39 | Min vardagsvärld | Kommentera |

DET beror på vart man tittar ..

JAG och vännen åkte en sväng med hans lånebil i dag  .. här i stan är det vår i dag .. känns så .. 10 grader i solen .. så vi började med att kasta en del sopor.. ska vi gå eller   inte till ICA .. vi tar bilen och åker an sväng sa vännen .. ok så blev det ..

Så vi hamnade vid min Fd sommarstuga .. fick hälsa på mina ÄNGLAKATTER DÅ ..  men ville se hur det ser ut nu .. det är ju sålt nu .. sedan BARNENS pappa gick bort för lite över året sedan ..

SÅ här såg stugan ut i början på 70-talet  .. kommer inte ihåg exakt när det togs..  då var det ganska nytt .. dom två enbuskarna är i dag STORA träd ... en buske är borta .. för där gick vi förr ..

Vaknade till vackert solsken  denna morgon

Så for vi iväg.. SJÖSARAKAN kallas denna vägsträcka .. SÅ två bilder med somamrstuga på lite avstånd .. från ladugårdsbacken ...

OJ vad den granen hade växt .. sedan jag var där ..  så sommarstagan .. den sista bilden .. så ser det ut i dag  .. man anar enbusken till v ..

den som var så liten en gång ...

EN annan sommarstuga  .. taget uppifrån  den gula sommarstugan  ..

DET var tre bröder som köpte kolonistugor en gång .. och så byggdes dom till och blev sommarstugor .. den gula stugan är såld nu .. då barnens far inte finns i livet nu .. sedan lite mer än ett år ..

Tiderna förändras.. Jag var bara där på besök den sista 30 åren.. vid kalas  och liknande  .. bild två HEMVÄGEN genom skogen .. där låg det mycket snö kvar ..  SÅ ett Kycklingsuppfödningsstall eller vad man ska kalla det för.. vet inte om det är i bruk i dag .. så en häst genom  bilfönstret  .. där var barnen och red som små  .. MYCKET hästar där runt omkring.. Så ut på RUNTUNAVÄGEN så förbi SVÄRTA KYRKA så hem och förbi ICA innan vi är hemma .. då blev det UPPSTEKT pannkaka ..

NU är vännen hem .. han ska till en kompis.. sedan på en KAMRATTRÄFF kallade dom det för.. några skolkamrater som ska ses ..

HA DET SÅ BRA ..

HEJ SVEJS ..

FICK en fin tulpanbukett av vännen  .. i går .. när han kom ..

 

 

Kategoriserat som Vardagsliv
 

15-03-03 08:44 | Min vardagsvärld | Kommentera |

OJ oj ..

E T T STORT N E J sa jag när jag tittade ut i morse ...

JAG som skulle gå o posta en massa kattmöss .. o katter i dag ...

Till Norrtälje katthem  .. ska dessa katter o möss ..

Katterna uppradade på en lådkant  ..

I GÅR var jag på en SKÖN promenad till ÖGONKLINIKEN .. koll efter STARROPERATIONEN .. det läker bra .. men synen är sämre .. dags för nya glasögon .. SÅ är det fel på GLASKROPPEN .. men det får jag leva med... SÅ HAR JAG VÄLDIGT LITE TÅRVÄTSKA .. så jag måste få andra droppar för det .. SKA till ÖGON-DOKTORN om ett par veckor .. det tar 6 veckor för starren att läka helt.. ibland kan det ta lite mer.. så innan det .. inga nya glasögon .. så ett återbesök kvar  för att kolla om det är helt läkt..  MEN DET SER BRA UT ..

Skillnad på bilder.. denna tog jag på vägen till lasarettet i går ...

Går genom kulverten  .. först en bit.. så svänger jag till nästa bit .. så en bit till .. innan hissen upp till avdelningen ..

Utanför väntrummet  ... lite mörk .. men en stor tall där utanför .. så villaområdet nedanför ..

Änder på bron vid ån där jag går över ..

HEJ SVEJS alla vänner ..

DAGENS tulpanbukett  ...........

Kategoriserat som Vardagsliv
 

15-02-27 10:31 | Min vardagsvärld | Kommentera |

OJ oj vilket drag det blev

Eller vad ska jag säga .. Virkade en ny modell av kattleksak .. vännerna och en massa andra kompisar på Facebook blev som NÄSTAN galna när dom såg den nya modellen av kattleksaken ..

sålde 5 på stubben så att säga ..  två ska jag posta i dag .. 3 hämtas senare i Norrtälje på Katthemmet där..

JA ja .. det trodde jag inte .. modellen var en söt liten randig stickad katt  .. som någon frågade om någon kunde sticka .. testade .. men som sagt .. axlarna klarade inte det .. provade att virka ..

och oj boj .. det gick hem  ..

KAN inte sticka för mina axlas skull .. men virka går bra ..

SÅ jag provvirkade några .. 21 gillatryck  på kort stund ..

HÄR är dom första som jag virkade .. när jag visade den blåvita .. sa en tjej .. DEN ÄR MIN .. frågade om det var på riktigt eller på skoj .. PÅ riktigt fick jag till svar .. så den + två till är tingade till henne ..

SÅ virkade jag den Vita med rosa ränder i går.. och den röd o gråa i lovikagarn .. men dom har jag inte visat än på katthemmets sida ..

DESSA och så många jag hinner och orkar virka innan påsksändningen ska iväg .. ska jag göra  .. Kattmössen är klara .. dom ska stoppas ..

JA så kan det gå .. MEN SÅ ROLIGT DET ÄR  ..

I dag är det ½ storm ute och mulet .. 2 grader+  är det ..

OCH på parkeringen har dom börjat sopa bort sanden  ..

Förkylningen är nästan över .. lite hosta då o då ..
ÖGAT .. ja det är det där med GLASKROPPEN som bråkar med mig ..

SKA på återbesök på måndag ..

I går fick jag fikabesök av min NAMNE .. trevlig timme med TJEJSNACK ..

JUST när jag skulle ta detta kort .. PLING PLONG på dörren  ..

då kom mitt besök .. 15,26 var klockan då ..

TOG skogsvägen hem från ICA i onsdags .. tog en extra sväng i skogen .. det är en rastplats där .. men inga dagsisbarn där då .. men ofta ser jag att dom är där..  när jag tar skogsvägen ..

EN knöl på en björk ..

Studicirkel i dag .. tredje gången gillt .. för förkylningar har stoppat några gånger  ..  sist var det jag som var förkyld .. men nu är jag ok ..
HEJ SVEJS ............

Kategoriserat som Vardagsliv
 

Rörigt har det varit sista dagarna

MEST i huvudet ...  förkylning med hosta .. ett öga som inte är som jag vill ..  fel på ögonkroppen .. inte bara operationen .. den är ok nu ..

Operatinen gick bra .. men så kom det där såret .. så salva  i 14 dagar 5 ggr om dagen .. minska antalet ggr sista dagarna .. så nu är ögat ok BORTSETT från den där ÖGONKROPPEN som jag tydligen måste leva med.. ser fläckar  i ½-a v öga .. .. men om en vecka är det återbesök .. få se vad dom säger .. SÅ måste jag nog skaffa nya glasögon .. det är nog en del av irritationen som är också ..

SÅ denna trista förkylning .. blä   .. hostan är jobbig nu .. men ändå ok ..

I DAG var jag till ICA .. handlade mat för runt 600:-  börjat att storhandla på tisdagarna .. då är det pensionärsrabatten .. i dag nästan 40:-

SÅ hämtade jag ett paket på posten .. det har legat sedan i fredags .. men inte orkat förut..

Maten  

Klänningen .. Färgen är väl inte helt ok .. Byxorna var för små .. så dom ska bytas.. capribyxor kallas dom .. inte helt  långa ben .. väskan ett gratisprov.. den v, bilden är  ganska så bra i färgen .. den sist är ett mobilkort .. för det var svårt att ta kort på sig själv och få med hela  ..

Så har jag fått ett nytt "virkjobb"   om jag nu ska göra det .. det knaske ska bli några ändå ..

Den senaste av alla .. kattleksak  en söt katt  ...

DET började med att en person på Kattsajten undrade om någon ville sticka .. visst är den söt .. MEN jag har problem med att sticka för mina axlars skull .. men ville testa .. det blev dom två melerda först .. en stickade jag .. så virkade jag en .. .. så blev det den lila stickade .. men AXLARNA protesterade .. DET ANDRA stora problemet var .. JAG KAN inte ENGELSKA .. så det var svårt att tyda mönstret .. RÄKNADE varv o maskor på bilden och så testade jag ..

SÅ kom då den lilla virkade till på fm  .. den är väl ok .. men måste öva mera på nosen .. och sy till så Öronen blir bra.. få till det därvecket mitt på  som bildar öronen .. ..

MEN med mitt ena  öga går det trögt med allt just nu 

Dessa kom från EFI i dag .. prov .. har köpt underbyxor från detta företag .. i flera omgångar .. i mitt tycke .. toppen trosor.. men nu har jag så jag har sagt ifrån ett tag .. men ville prova strumpor.. när jag fick erbjudande .. för jag har svårt  att hitta bra .. då jag inte kan ha några som sitter år.. DESSA är toppenbra .. bara provat några timmar än .. finns i många färger  .. så jag ska prova och tvätta  sen ska jag bestämma om jag ska prenumerera på några omgångar ..

Kommer inte ihåg priset just nu .. står inte på denna lappen .. och inte på den som jag har kvar .. det stog nog på den som jag sände iväg.. men det var ett bra pris .. tror det var 3 eller 4 ggr om året .. 4 par .. då ..

Ska gå in på deras hemsida www.efi.se  och kolla ..

NU är jag och ögonen trötta ..
HEJ SVEJS ..

Kategoriserat som Vardagsliv
 

Fick jag i går ...

JAG får  .. som jag säger .. lite bakslag i min sorg .. ibland ...

I går blev det en sådan dag .. DÅ skrev jag detta på FACEBOOK ..

Känner ungefär lika dant i dag .. TIDEN  läker inte alla sår .. men den BLEKNAR lite ...

...........................................................................................................................

Sitter och kollar runt bland bilderna på mina ÄNGLAKATTER .. den första från tiden vid HUSVAGNEN .. favoritplatsen är intagen i gräset .. så här kunde KURRE ligga i timmar om inget störde .. och nästa bild lite småkurr med brorsan SKOTTIS ..
FÖR min del mycket nostalgi .. FY attan vad jag saknar detta .. får inte min ÅKE åter eller vagnen eller katterna .. KATTERNA var ett medvetet val när dom togs bort pga sjukdom ..för 3½ år sedan .. men ÅKE .. bara så där från en dag till nästa .. PULSÅDERBRÅCK .. det är svårare att ta ,, trots 8½ år nu så svider det i hjärtat ..
VISST jag har en ny vän som jag älskar över allt annat .. men ändå är saknade stor av det som var då där vid husvagnen .. det livet .. friheten .. naturen .. folket .. DET saknar jag så mycket ..

TIDEN LÄKER ALLA SÅR .. fel fel fel .. det läker inte .. men det bleknar .. men i bland så spricker såret upp ..
Sista bilden .. Åke med sin papegoja JOCKE och en medarbetare som också är borta sedan många år .. alldeles för tidigt hon också .. knappt 50 år .. LIVET är orättvist ibland 2000 var det Maggie fick sluta sitt liv.. JOCKE papegojan blev sjuk och dog året för butiken såldes 2003 .. MÅNGA BRA MINNEN finns det .. roliga stunder i butiken med för det mesta trevliga kunder .. men det fanns en o annan som man inte ville ha in .. men då fick man bita ihop och vara så trevlig det bara gick ..

SÅG man personen utanför.. kunde man säga till den andra som jobbade .. jag måste gå på toa eller nåt sånt .. .. då var man inte snäll .. .. men det var inte ofta det hände .. LITE småfräck kunde vi vara med varande .. men vi trivdes bra att jobba med varandra .. och sågs ofta vid husvagnen även på fritiden .. DET VAR TIDER DET .. Jag klagar inte nu .. men livet kunde vara annorlunda .. eller kunde det det ..
NEJ JAG VILL INTE ÄNDRA PÅ NÅGOT .. JAG trivs här där jag bor .. men hade önskat att jag kunnat bo kvar .. men med den hyran som blev där.. det gick bara inte då .. SÅ saknar jag bilen .. MEN kan hyra en då och då .. och gör det ibland ..
HA DET SÅ BAR .. TA VARA PÅ VARANDRA .. för man vet inte vad livet bjuder på .. KRAMA VARANDRA ... PRATA med VARANDRA ..


DET blev en bild till .. min första katt MIRRE som bara blev 10 år.. 16 år sedan han slutade sitt liv.. och Åke i förtältet .. och en annan ÅKE.s hund och Mirre
INGEN osämja där inte .. HEJ DÅ .. för nu ..

DET var detta som  jag SKREV AV MIG I GÅR ..

HEJ SVEJS .. LIVET GÅR VIDARE ... TROTS ALLT ..

Kategoriserat som Vardagsliv
 

HEJSAN .. den rubriken låter väl konstig

MEN det är så det är  Bullar av pizzadeg .. eller pizzakit-deg ..

DET började för ett par veckor sedan .. jag fick på mitt ICA-KORT

ett pizzakit .. Gratis.. Bra tänkte jag.. då bjuder jag vännen på pizza..

men så blev det inte .. Så var jag lite sur .. för att jag inte fixade till det ..

UTGÅNGSDATUMET var för ett par dagar sedan .. men smakar det och luktar det gott .. då kan man använda det ändå .. vissa saker i allafall

Här var det en sak som kanske inte var bra

SKULLE DET JÄSA ..

FÖR i går kom .................

och där på sista sidan fanns det ett Recept .. .............

 PÅ just det  snabba bullar ........... Pizzakit-bullar 

Snabba bullar .. snabba var dom att göra .. det som var ett  fel 

jag hade ingen mandelmassa .. men maler mandel o nötter .. 

så rör jag i hop smeten ..  inget  äpple ..

Det blev bullar även om degen gick sönder .. det var nog kanske för att det var  att datumet var ute .. så jäsningen blev väl så där

Men det blev bullar ändå ..

OCH dom smakade bra .. kokos på

lite grötigt av smet i några där degen gick sönder..

 MEN ................................. JAG SKA ................

TESTA detta  en annan gång när jag vill ha bullar .. då ska jag ta min vanliga bullsmet emellan  .. för ätbara är dom .. och fort och enkelt ..

TOMARPUREN som är med den kan jag ha i nån sås eller soppa eller linsgryta ..

SÅ till min förkylning .. den frodas .. men till det bättre  .

ÖGAT  samma där .. bättre .. men det är det där med ÖGONGLOBEN .. det är inte trevligt att leva med en grå fläck .. men det får man tydligen göra ..

ÅLDERN ger sig till känna på olika sätt ..

NU är min kropp trött .. baka snabba bullar .. torts allt är kroppen inte frisk än .. men jag klarade av detta lilla bullbakande

JAG har en väldigt dålig bild på mitt balkongbesök i dag ,, det minner om att det kanske kommer en vår ..

En av talgoxarna undersökte min fågelstuga som är där..

HOPPAS dom återkommer och bygger bo där 

HEJ SVEJS ..

Kategoriserat som Vardagsliv
 

G E N O M F Ö R K Y L D

Återkommer när jag är piggare ..

den värsta förkylning på mannainne   ..

Sovit i tre  dagar .. nästan  .. inte helt men inte långt ifrån ..

HEJ SVEJS..

Kategoriserat som Vardagsliv
 

ALLA HJÄRTANS DAG

Lite trist i dag  Ögat är  INTE bra .. men ändå ok ..

Så en halsinfektion på g .. B L Ä

MEN när en sån här fin BUKETT kommer med bud  .. då blir man TÅRÖGD ..

VÄNNEN hade sänt den .. pratade med honom några minuter innan blomsterbutiken ringde o sa att det var blommor på gång
SÅ JAG hade inte en tanke på att dom var därifrån när jag öppnade buketten .. UNDRADE SÅ .. VEM som sänt dom ..

DÄR ÖVERRASKADE HAN MIG ORDENTLIGT ..

HAN var med SONEN I VÄRMLAND och kollade på RALLY ..

JA JA .. han kom om han vill ..

HEJ SVEJS .. Humöret är lite långt i dag .. Ögat o  halsens fel ..

Kategoriserat som Vardagsliv
 

15-02-12 19:34 | Min vardagsvärld | 1 kommentar |

Tiden går  .. den aldrig stilla står ..

Men här hemma är det lite stillestånd på både det ena o det andra ...

ÖGATS FEL ..

 Droppa och salva MORGON middag o KVÄLL och även däremellan

 En aning bättre ... men inte alls bra .. OM det är såret som läker dåligt eller om det beror på att det är fel på GLASKROPPEN .. vet jag inte  ..

FORTFARANDE GRUSIGT och en del KLÅDA ..

I tisdag var det städning .. under  tiden handlade jag ..

ICA hade ingen burk att grodda egna groddar i  .. så därför  var jag  

I GÅR  en sväng till COOP..  tog .. som jag kallar det YTTERVÄGEN ..

 där i ett träd var det en TALGOXE .. men så högt den satt .. men vad den sjöng .. det var kanonväder då ..

Men i dag bläväder ..

När jag kom åter tog jag vanliga vägen .. sett att dom varit vid en av häckarna mellan några av portarna .. ja ha .. är det vattenläcka eller vad är det .. NEJ dom har grävit bort häckarna .. BRA tänkte jag då .. för där hamnar det MASSOR av skräp .. FATTAR inte varför folk slänger så mycket skräp i häckarna utanför portarna.. eller kastar dom ut från balkongerna .. SER för TRIST ut ..

SISTA bilden UNDER min balkong .. där är också häcken borta nu ..

GICK till COOP för att köpa en GRODD-BURK .. altså för att grodda själv .. Men se det fanns ingen  när jag frågade personalen ... Men så  gick jag runt lite borta vid  grönsakerna .. då hittade jag en .. inte samma typ som jag hade förut .. men denna ska nog fungera lika bra .. köpte även lite blandfrön för att grodda .. annars groddar jag mungbönor .. dom är toppengoda .. äter lite varje dag  ...

så blev det en flaska citron-lime-essens till soda-streamern   ..

NU ska jag vila mitt öga.. känner att jag måste vila mer än jag gör ..

HEJ SVEJS ..

Kategoriserat som Vardagsliv
 

Vilar lite nu också

Men i går blev det akut ökgon-klinik-promenad ..

Det opererade ögat har varit jobbigt .. prata om att tömma en näve grus där .. och en massa klipulver .. det förra gick ju så bra ..

så det blev då en promenad i går ..... SKÖN promenad i och för sig ..
VÄDRET var toppen ....

Efter promenaden  och en del väntan .. det blir ju så när man kommer akut .. KOLLADE ut från väntrummet .. på tredje våningen .. eller är det andra .. strunt samma en bit upp är det .. tog hissen från kulverten ..

FEL gick en lång gång i vinkel först  ...

DET var två små sår .. där dom öppnar för att suga ut linsen .. där var det sår.. JA JA .. kan ju inte gå perfekt alla gånger .. förra ögat .. gick  ju så bra ... ..
Men nu ska det strula lite ..  MEN DET KUNDE VARA VÄRRE ...

Zoomade in lite där uppifrån väntrummet .. då ser man värmeverket .. på andra sidan stan  .. nästan utmed Oxelösundsvägen ...

Då ska jag droppa 5 x om dagen i 14 dagar ....

OCH ..  3 olika droppar och så salvan .. och det ska gå 5 helst 10 minuter mellan varje olika droppar ..  så det tar sin lilla stund innan morgonbestyren är klara .. sedan 3 gånger  till + salvan 2 gånger.. JAg får väl stå ut dessa 14 dagarna .. för att få ett bra öga  .. även om det inte blir helt bra då jag har fel på  glaskroppen .. det är en grå tuss vid sidan i ögat  .. DET FÅR man leva med .. ibland kan det ge sig  men för det mesta så är det där .. ÅLDERSBESVÄR .. kallade läkaren det för  .. det kommer med åren ..  JA JA så får det väl vara det då  ..

EN av alla änderna i ån på ditvägen  ...

Så lite grönt kvar runt ögonen .. men oj så jag såg ut när jag kom ut från dr ..   Tvättade bort det mesta på toan där innan jag gick hem ..
HADE sån tur så jag hant med bussen .. byte på buss-stationen .. trodde jag skulle få vänta en kvart .. men se det går extrabussar vid den tiden .. Så det var bara  av  och in på nästa .. rena turen ..

Så jag var hemam 17.00  att gå hade tagit 30 minuter  ...

HANS klocka i bussen måste gå en timme fel ... för jag vet säkert att jag var hemma 17.00  ..  och det började mörkna när jag var hemma ....

SOL och  små moln i dag tisdag .. städtjejen kommer kl, 13,00  ..
HEJ SVEJS ...

 

Kategoriserat som Vardagsliv
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 |
 
 

Annons: