Annons:

 

 
Stäng X
 

 
 
 
Våren nalkas
13-03-06 06:38 | Mammaallmighty |

Eftersom den första tranan siktats vid Hornborgarsjön så kan man anta att våren är i antågande.

Snart flyger streck efter streck av tranor, gäss och svanar över våra huvuden, de är i regel på väg till Tåkern.

Det är något visst med att se flyttfåglarna komma tillbaka och något maffigare än ljudet av svanvingar är svårt att uppbringa.

Halva veckan har gått och jag förbereder så smått nästa veckas Stockholmsvistelse, dessutom ska jag helgen innan påsk ha en kurs i "Sagotolkning" så den måste förberedas redan nu så att deltagarna kan få sina sagor att läsa och börja jobba lite med dem.

Promenaderna nu är ett slags mellanting mellan vinter (snö och is lite varstans) och vår (solen tar på snötäcket så man riktigt ser hur det sjunker undan) och det är en tid då det faktiskt är svårt att vara rätt klädd, lagom på morgonen betyder svettigt vid lunch.

Vi hälsade ju på hos 21-åringen och Vickan i måndagskväll och det var en lyckad påhälsning, hundarna var ystra av glädje över att få en stund tillsammans med 21-åringen och Lärarinnan visade stort mod då hon lät en boxgranne till Vickan nosa på sig och dessutom tordes ge Vickan ett äpple som Vickan envisades med att bita små bitar av medan det låg i Lärarinnans hand.

För den som är lite försiktigt med hästar var det en modig handling.

Lärarinnans uppsats ska upp den 14/3 och som det ser ut nu får hon försvara den via skype eftersom opponenterna är i Växjö och hon här.

Idag är det som alltid jobb och en hel del pyssel att stå i...tur att jag då och då kan ta en kafferast och njuta av både kaffe och frisk luft!

Kategoriserat som Mina tankar
 

kommentarer

 

# 01

Skojig bild på katt och hund!

2013-03-06, 08:21 | Anna

# 02 Bra gjort av

lärarinnan! Jag har också en enorm respekt för dessa stora djur. Jag tror bonden, som jag var mycket hos som barn skrämde mig, då hans häst var lite lömsk och ville ta hela handen och inte bara äpplet. Tänk förresten, att jag har upplevt tiden, då hästen fortfarande var bondens arbetskompis!

2013-03-06, 09:06 | skriveriet

# 03 Via Skype?

tänk vilka förändringar det har blivit sedan jag "gick i skolan". Jag minns när jag opponerade en gång, jag tror inte det var en uppsats utan mer ett "paper" som ingick i en kurs. Den som hade skrivit uppsatsen stavade så otroligt dåligt. Det blir mer och mer vanligt nuförtiden har jag märkt, med stavfel. Ruskigt, alla kan väl inte vara ordblinda? Numera finns det ju också rättstavningsprogram, stavfel ger ett nonchalant intryck. Jag utgår från att Lärarinnan stavat rätt i sin uppsats, Lycka till! till henne.

2013-03-07, 22:14 | dixies matte

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
Det är som vanligt himla mycket
 
Bloggtoppen.se
 
 
 

Annons: