Annons:

 

 
Stäng X
 

 
 
 
14-04-22 23:37 | skriveriet | 1 kommentar |

Det är i och för sig inte ovanligt att vi har sommarvärme i slutet avapril för att sedan få kyla och rusk i maj. Nej, nu var jag pessimistisk men ändå realistisk. Det har varit så många gånger. Jag kopplar på optimismen i stället och tycker att nu börjar sommaren.

Sommaren är dock inte min favoritårstid. Efter midsommar kan det gott få bli höst genast. Juli kan vi hoppa över. Slutklagat.

Jag var på studiecirkeln idag. På vägen dit såg jag den hittills grönaste björken. Snart är alla träd gröna.

Svärdottern ringde och frågade, om jag ville hämta min gamla cykel, som Son W gjort i ordning. Den nyaste, som jag köpte för några år sedan känner jag mig inte trygg på. Den är lite för stor flr lilla mig. Samtidigt undrade Svärdottern, om  jag vill vara med och grilla lite.  En annan familj  - som jag känner lite grann - skulle komma också. Självklart tackade jag ja. jag hade inget speciellt planerat på eftermiddagen, så det passade bra. På kvällen hann jag natta de stora barnen, innan cykeln och min tunga dramatenvagn med studiecirkelmatrial i  fick bilskjuts hem.

Medan alla cyklade iväg för att handla lite, stannade jag kvar i huset och gick en runda i före detta min trädgård för att se hur långt våren framskridit.

 

Jodå nog växer det. Här är en del. Kejsarkronorna ser ut att bli vackra och ståtliga.

 

De röda vinbären blommar snart. De svarta har inge visat blomknoppar än vare sig här eller utanför mitt hus.

 

Så tändes grillen med hjälp av torrt björkris.

 

Visst ser det gott ut!

Fridens liljor!

Kategoriserat som Fest | Må bra | Mina tankar
 

14-04-21 09:49 | skriveriet | 2 kommentarer |

Dagen var solig och fin med nästan sommarvärme. Som min tradition bjuder gick jag till kyrkan och upplevde en fantastiskt fin festgudstjänst med bl a mycket musik. Tårta serverades till  kyrkkaffet. Alla fick en påsklilja att ta med sig hem. Jag gav bort min till en av mina tanter, då det skulle dröja flera timmar, innan jag var hemma igen för att kunna sätta blomman i vatten.

Dagens höjdpunkt var påskspelet i Missionskyrkan. Här är en länk. Mitt äldsta barnbarn är med på scenen i år. Min ena bror med fru och två av deras barn kom också. På kvällen sedan gick vi hem till mig och åt god middag, min favoritkinagryta och till dessert tillika kaffekaka min favoritcheesecake. Trevlig samvaro hade vi.

Typisk påskmat har jag inte ätit denna påsk, inte ens ägg. Det finns så mycket annat gott att äta.

Det blev inte mycket tid att vara ute i det fina vädret denna påskdag, men jag fick en skön promenad till kyrkan och en solig väntestund utanför Missionskyrkan i väntan på bror med familj.

På väg till kyrkan bjöds jag på en mäktig konsert av bofinkskvitter. Alla bofinkar hade gjort sig osynliga uppe i träden utom en, som jag såg flyga från ett träd till ett annat för att fortsätta sitt kvittrande där.

Bloggbilden visar en gammal bondgård, som jag ofta går förbi, bl a denna fina påskmorgon. Gårdsägaren har en modern villa lite längre ner på tomten.

Fridens liljor!

 

Kategoriserat som Må bra | Mina tankar
 

14-04-19 17:41 | skriveriet | 3 kommentarer |

Mer än en tupp på samma ställe kan betyda rejält tuppslagsmål. Dagen till ära håller de sams alla tre.

Tupparna och jag önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK!

Idag påskafton firar jag inte i år. Däremot firar jag och en del släkt i morgon påskdagen. Resten av påskafton ägnar jag åt matlagning, dock inte typisk påskmat. Den här gången är det roligt att laga mat.

Fridens liljor!

Kategoriserat som Mina tankar
 

14-04-18 13:36 | skriveriet | 2 kommentarer |

Gråväder tycker jag passar på långfredagen. Det förstärker långfredagens budskap.

 

När jag var på väg till kyrkan såg jag i alla fall lite ljus. På en slänt, där jag ofta ser de första gullvivorna, hade den första gullvivan vågat sig fram.

 

Vid kyrkans ingång strålade påskliljorna.

 

Gudstjänsten. Stabat Mater. Musikverket illustrerar Marias förtvivlan vid Kristi kors.

 

Grått är det fortfarande ute i skrivande stund, men det ser ut att ljusna. Solen ska komma fram sent på eftermiddagen enligt väderprognosen.

 

Fridens liljor!

Kategoriserat som Mina tankar
 

14-04-16 16:44 | skriveriet | 4 kommentarer |

skyddslingar, tomatplantorna, som jag vårdar ömt, har nu fått blomknoppar, såg jag idag. Den fjärde får säkert knoppar snart också.

Det är inte så ofta jag lyckas med tomatodlingar, men dessa plantor är jag extra rädd om och hoppas de ska ge mig en del tomater. De är speciella, då jag förra sommaren fick smaka jättegoda tomater hos min bror och svägerska. Jag skrapade ur fröna ur en av tomaterna på vinst och förlust och så här långt är det vinst.

Bär plantorna frukt som mognar, tar jag rätt på frön igen. Jag vet inte vad sorten heter, men det var väl detsamma.

Fridens liljor!

Kategoriserat som Plantera & odla
 

14-04-13 21:15 | skriveriet | 1 kommentar |

har börjat. Maskrosor är egentligen vackra blommor. Ett fält med massor av maskrosor är en fröjd för ögat. Det är som om solen slagit sig ner på  marken ett tag. En fröjd är det förstås inte, om de växer som ogräs, där man inte vill ha dem. Dessa första maskrosor är typiskt ogräs, då de växer intill husväggen och vid trappen utanför en port. Fina är de ändå och förebådar vår och sommar, där de njuter av solljuset.

 

Njuter av solljus och värme gör detta bi också, som mumsar nektar från blomman. Denna insekt satt där så lägligt och poserade för mig.

 

När jag slog upp min insektsbok för att försäkra mig om att det är ett bi på maskrosen föll två pressade fyrklövrar ur boken. Jag måste ha lagt in dem i höstas. Tänk om det betyder tur, dubbeltur! Vi får väl se vad det är för extra positivt, som händer den närmaste tiden.

 

I Jons Olles hörna, som en gatukorsning här i Insjön populärt kallas, har Insjöns Intresseförening ställt ut en bänk, som är trevligt att sitta på och ta en paus under promenaden. Sådana bänkar ställs ut lite varstans i samhället till mångas gädje, även min, varje vår. Till vintern ställs de undan. Jag har i och för sig promenerat en del idag men inte tagit paus på bänken. Det får bli en annan gång.

Fridens liljor!

Kategoriserat som Livet på landet | Mina tankar
 

14-04-12 18:05 | skriveriet | 2 kommentarer |

har blommat sedan lång tid tillbaka och många är utblommade för länge sedan. Ändå finns fortfarande nya, fräscha krokusar här och där. Dessa gula såg jag under dagens promenad.

 

Back-skärvfrö är en fin men oansenlig blomma, som ofta växer längs vägkanten. Sådana såg jag också längs promenadvägen. De är så söta nu tidigt på våren. Längre fram blir de riktigt tråkiga.

Fridens liljor!

Kategoriserat som Mina tankar
 

14-04-11 22:34 | skriveriet | 1 kommentar |

är på väg på solsidan. I morgon är de nog utslagna helt.

Jag hade mycket jag tänkt göra idag och hann med mycket. Bland annat ...

 

... gick jag iväg till miljöstationen med tidningar, reklam, konservburkar och annat, som det var mycket skönt att bli av med. Jag är förvånad över hur mycket sopor det samlas.

 

Växlande molnighet hade vi på himlen idag och mysiga moln fick mig att vända blicken uppåt på hemvägen. Här sitter en liten dinosaurieunge tryggt nerbäddad i ett större moln. Jag tror det var blåsigt högt där uppe bland molnen, för när jag fått fram kameran och tryckt igång den, hade ungen ändrats lite. Den var snyggare från början. När jag några sekunder senare tittade upp för att vinka adjö åt den, var den borta.

 

Sedan jag kommit hem efter att också ha handlat lite mat, som jag glömde köpa igår, slog jag mig mer i soffan och tittade på Dr Phil. Jag tittar ibland på det programmet. Idag var det intressant. En amerikans kvinna, som kidnappats i Somalia och varit fånge i tre månader och sedan fritagits, berättade om vad hon varit med om. Hon led förstås av posttraumatiska besvär och Dr Phil ordnade, så att hon skulle kunna bearbeta dem på ett bra sätt. Förr tittade jag mycket på Dr Phil, sedan under många år inte alls och nu tittar jag sporadiskt.. Jag tycker det är intressant med mänskliga relationer. När programmet slutat, somnade jag förstås ifrån TV:n i vanlig ordning.

 

Efter ungefär en halvtimme vaknade jag och såg ett så vackert ljus där ute genom fönstret. Solen sken och himlen jag såg var mörkt mulen. Det hade regnat och det regnade fortfarande. Skuren upphörde dock snabbt och molnen drog undan.

 

Molnkanten var så gulligt bullig med bullarna hängande neråt. Jag har läst om sådana moln på yr.no men kommer inte ihåg vad de kallas. Där beskrevs också hur de uppkommer.  Ibland syns sådana moln på himlen ibland lite grann så där och ibland i riktigt stora sjok. Jag vill nu minnas att de kallas mammamoln, googlade på det ordet och fann, att jag mindes rätt.

 

Åt söder syntes typiska aprilvädersmoln säkert med regn, hagel eller kanske snö trillande ner under. Det var säkert en släng aprilväder vi haft. Aprilvädret är fascinerande med de hastiga väderväxlingarna allt ifrån strålande sol till snö eller hagel, från stiltje till friska vindar under kort tid.

 

Jag avslutar med lite påskfjädrar i parken. De lutar åt samma håll, ett tecken på att det blåser.

Fridens liljor!

Kategoriserat som Mina tankar
 

14-04-10 23:32 | skriveriet | Kommentera |

var att ringa några personer. Så irriterande, när de inte svarar. Det tar sådan tid att försöka igen och igen ... Det är barra att gå ner i varv och ta nya tag i morgon.

Jag följde med Son M till Kupolen i Borlänge på eftermiddagen. Han hade ett par ärenden att uträtta och det känns skönt att kunna komma bort ibland. Jag hade inga ärenden att uträtta,men jag handlade i alla fall lite mat hos ICA Kvantum, som har butik i Kupolen. Då slapp jag gå till mataffären  morgon.

Fridens liljor!

Kategoriserat som Mina tankar
 

14-04-09 07:20 | skriveriet | 5 kommentarer |

så ihärdigt, kan man alltid ha lite kul med regndroppar, som plaskar ner i vattenpussarna.

 

 

Nu på onsdagsmorgonen har regnet övergått i snö  helt enligt väderprognosen.

Det är roligt att leka med kameran ibland.

Fridens liljor!

Kategoriserat som Mina tankar
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 |
 
 

Annons: