Annons:

 

 
Stäng X
 

 
 
 
Den största och den minsta
13-03-05 23:23 | skriveriet |

av mina orchidéer har utsatts för ett experiment. Det finns något som heter bio-gel. Det är små, små kulor, som man blötlägger minst 8 timmar, tills de blivit ungefär lika stora som de spelkulor vi spelade kula med som barn. Bland dessa bio-gel-kulor kan man sedan plantera växter i stället för i jord. Svärdottern har sina orchidéer  på detta vis och de verkar trivas bra.

Alla mina fyra orchidéer behöver sättas om i ny jord. Jag tog igår den största och den minsta, ansade rötterna och sköljde bort jord så noga jag kunde och placerade plantorna bland sådana kulor. Både dessa orchidéer har hittills fått blommor 1-2 gånger per år. Nu är det bara och vänta och se vad som händer. Antingen klarar de sig eller också gör de det inte.

Jag gillar att experimentera. Hoppas de drabbade orchidéerna gillar det också.

 

En orchidé blommar nu sedan flera veckor tillbaka. Den får vänta på omplantering, tills den blommat över.

Den fjärde och äldsta orchidén ser gammal och trött ut, men den blommade helt överraskande nyligen. Den ska planteras i vanlig orchidéjord.

 

Eftermiddagen idag var angenäm. Jag bevistade Café Ljuspunkten i Missionskyrkan. Vår förra kyrkoherde, som är mycket populär och som vi saknar, var där, berättade underhållande bl a om hans arbete i Västerås, där han bor nu. Han är en mycket god sångare och sjöng en hel del sånger för oss och vi åhörare fick sjunga med, där vi kunde. Kaffe med dopp serverades förstås. Det var massor av folk där och lokalen var minst sagt  fullsatt.

Det var lotteri och jag vann en söt liten bricka. Bilden på brickan är gjord av konstnären Erkers Marie Persson. Hon är känd bl a för bilderna i Sverigealmanackan.

Jag skulle ta vägen om ICA på hemvägen. Det skulle också ett par av damerna som var på caféet, så vi tog sällskap och fick en extra pratstund, innan vi gick åt var sitt håll hemåt.

Ha de'!

Kategoriserat som Mina tankar | Plantera & odla
 

kommentarer

 

# 01 Vilken

vacker bricka. Spännande att följa ditt expriment.

2013-03-06, 07:27 | alma

# 02 Det var något nytt med kulor.

Trevligt Café, roligt att träffa folk och få prata. Jag gick ner till Träffpunkten för att spela Bowling idag, men vi blev sittande med kaffe/te och pratade i 1½ timme. Mannen jag skulle spela med var lessen, hade hälsat på sin fru på ett demensboende i andra änden på stan i måndags, hon känner inte igen honom, så han har så jobbigt. Jag hade det likadant för drygt 4 år sedan, så jag förstår honom. Det var skönt att få prata om det, sa han när vi skiljdes åt. Vår ledare har jobbat 20 år i kommunen, så hon vet hur det kan vara.

2013-03-06, 12:00 | Majastina

# 03 Café Ljuspunkten

är mycket populärt här. De har träffar med fika och underhållning varannan tisdag. Jag går dit bara ibland.

2013-03-06, 14:20 | skriveriet

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 

Annons: