Annons:

 

 
Stäng X
 

 
 
 
Blommor och moderna kolhydrater
11-06-20 15:05 | stålfarfar |

Den riktigt väsentliga skillnaden mellan människans utvecklingskost, och den moderna kosten, är den stora tillgången på raffinerade och energirika kolhydrater i vår tid. Dels är våra kroppar inte anpassade till att snabbt ta emot stora mängder energi från dessa kolhydrater (spannmål och socker), och dels finns inte längre det naturliga skyddet i form av antioxidanter kvar i maten. Varje svensk äter 40 kg socker per år, och av dessa finns över 30 kg i förädlade livsmedel. Paradoxalt nog så gör dagens kostrekommendationer situationen värre för många människor eftersom ett lägre fettintag i praktiken innebär ett större kolhydratintag och därmed mer insulin, snabbare fettinlagring och mer sjukdom. Av den raffinerade och kolhydratrika maten blir vi hungrigare, fetare, får högre blodtryck, får hjärt- och kärlsjukdom, insulinresistens och diabetes. Man skulle kunna säga att vi i vår moderna tid har glömt hur vi ska äta och att vi i stället förlitar oss på mediciner när vi väl har blivit sjuka. Läkemedelsindustrin hjälper mer än gärna till, och vi lever ju trots allt längre än förr.

                                                     Ekorrbär blommar och doftar

Trolldruvan blommar nu                

                                                        Skogsstjärnan blommar

                                                     

       Men guckuskon har blommat över

 

 

kommentarer

 

# 01 Nog är det

tokigt att vi ska äta mediciner i stället för riktig kost.

2011-06-20, 17:19 | skriveriet

# 02 Visst, det är tokigt

att ta medicin och fortsätta äta fel. Det är inte bara fel det är helt sjukt tycker jag.
Sjukast av allt är att vår statliga myndighet Livsmedelsverket har gett råd till oss svenskar att äta mer kolhydrater, tvärt emot moderna forskningsresultat.

2011-06-20, 18:12 | Stålfarfar

# 03 Trollduvan

hade vi en planta i vår trädgård när jag bodde på landet, den var sällsynt där annars. Ekorrbär och skogsstjärna tyckte jag var så fina där de växte i skogen. Guckusko fanns inte i våra trakter, den har jag sett i Västergötland.

2011-06-20, 21:07 | Majastina

# 04

Heltokigt att äta mediciner istället för att äta rätt kost.

2011-06-23, 16:48 | decker52

# 05 Majastina

Runt omkring Frösöberget finns flera lokaler med vilda trolldruvor. De kanske inte är så populära i trädgårdar längre eftersom bären är giftiga. De ser ganska goda ut, de liknar druvor men är mycket mindre (och dessutom kolsvarta). Ekorrbären doftar fantastiskt gott. Guckuskon har gjort sitt för i år, de på bilden är de sista för året.

2011-06-23, 18:30 | Stålfarfar

# 06 decker52

Ja tokigt minst sagt. Visst kan man förvånas att vi är så reklamkänsliga. Vi "går på" många försäljarknep.

2011-06-23, 18:34 | Stålfarfar

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   

 
 
 

Annons: