Annons:

 

 
Stäng X
 

 
 
 
Vete är idag en hormonrubbande polysackarid.
12-12-20 14:05 | stålfarfar |

Faktum är att det moderna vetet har förändrats av människor så till den milda grad att de inte klarar av att växa vilt utan mänsklig hjälp i form av konstgödsel och bekämpningsmedel.
För att odla vete behöver man utsäde och konstgödsel. Under växtperioden behövs dessutom bekämpningsmedel av olika sorter.
Allt för att odla vete tillhandahålls av en enda leverantör. Tala om lysande affärside.

Vetet har genförändrats från tre olika vetesorter och har alltså i stället för ursprungliga vetesorter som har 14 kromosomer fått 42 kromosomer(3x14) under de senaste 50 åren.
Jämfört med Livsmedelsverkets påstående att hjärt- och kärlsjukdomar orsakas av mättat fett och kolesterol i maten som ”kloggar” ihop artärerna har den hypotes som hjärtläkaren William Davis presenterar i sin bok ”Brödberoende”, mycket bättre underbyggnad.
Vi vet att gliadinet faktiskt binder till hjärnans opiatreceptorer.
Vi vet att gliadinet påverkar tarmens genomsläpplighet och därmed kan komma ut i blodbanan.
Vi har tusentals anekdoter från människor som upplever ett sug efter veteprodukter.
Vi har tusentals anekdoter från människor som slutat med vete pga. LCHF, glutenintolerans eller veteallergi, att de upplever abstinensliknande symtom de första dagarna.
William Davis påstående om 440 Kcal mindre per dag baserar sig på just studier på glutenintoleranta som slutat med vete och som spontant drar ned på sin kalorikonsumtion.
Har man lyssnat på en föreläsning med sockerexperten Bitten Jonsson där hon själv berättar om hur stort suget kan vara efter socker och hur sjukligt framkallande av beroende det kan vara, så den analogi Dr Davis drog mellan vete och heroin kanske ändå stämmer, med tanke på att dagens vete har ett betydligt högre GI än vitt socker?
Rent teoretiskt vore vete perfekt som foder till mjölkkor, högt energiinnehåll och hyfsad proteinhalt. Dessutom möjligt att själv odla och därmed komma billigare undan. Men, vete är för "aggressivt" för kornas magar och fungerar inte.
Finns det något som talar för att människors magar tål vetet så mycket bättre än en idisslare?

 

 

 

kommentarer

 

# 01 NEJ!!!

Ett rungande nej!

2012-12-21, 13:31 | kikki

# 02 kikki

Om du menar att vi inte heller tål vete så är vi väldigt överens. Jag är övertgad om att många lite av problem med vete utan att egentligen veta om det.

2012-12-21, 16:00 | Stålfarfar

# 03 kikki

Det ska stå --- många lider av ---

2012-12-21, 16:02 | Stålfarfar

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   

 
 
 

Annons: