Annons:

 

 
Stäng X
 

 
 
 
Kvällen smaker var ...
11-08-13 17:44 | Löfhaugen |

Middagen som bjöds på i torsdags på Sverigeresan Mitt Kök var helt suverän! Det var sex rätter + fördrink med tilltuggsbricka + kaffe och kaka. Samt tre sorters lokala bröd och Ovikens smör. Dessutom musikunderhållning med gitarr, piano och sång. Alla rätter och drycker presenterades med sin historia och tillagningssätt + att de producenter som fanns med pratade lite kring sin produkt.

Förrätten var ett lokalt ägg porcherat och serverat med bla rökt fjällfisk. Till det en vodkasnaps, en dill- och algsnaps och ölet steamer från Jämtlands bryggari.

Därefter en tallrik med souvas från Blndhs, vit Caprin från Skärvångens och blåbärsdressing. Till det ett spännande rabarbervin från Jämtlands Vingård.

Röding från Börtnan grillades på planka och serverades med en liten klick flötgöt och lite meseskum. lingon och grönsaker. Här fick vi en Chardonnay från Flen.

Lokalt lammlegg med kål från Ås, potatisstamp och svartvinbärschutney var nästa delikata rätt. Till det ett rosé från Kullagårdens Vingård.

Ostbricka med fyra olika lokalproducerade ostar samt hjortronconfiture från Örtagård öst. Till det fick vi ett gott hjortronvin från Grythyttan.

Sen kom det in en spännande sötost från Brunkulla gårds kor, med grankottssirap och Ingmos älgörtglass, Till det ett helt enkelt utmärkt vin som heter Vidal Icewine från Blaxta Vingård.

Det hela avslutades med att alla fick in fyra små skålar med fyra olika kaffebönor som vi fick använda till att blanda vårt eget kaffe. Den personliga blandningen togs ut, maldes och kom tillbaka med en egen liten presso och ett timglas för att hålla tiden det skulle dra. Till det ett par småkakor och Mackmyra whiskey.

När vi kom hem framåt ett-tiden var vi naturligtvis mer än nöjda med kvällen.

Kategoriserat som Fest | Må bra
 

kommentarer

 

# 01 Jag erkänner

utan krusiduller ; jag är avundsjuk på den menyn. Norderön var också trevlig men att jämföra är nästan meningslöst.

2011-08-14, 19:42 | Stålfarfar

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
Lenas mat & klimat

EN BLOGG OM

Svårigheterna runt att hitta klimatvänlig mat kontra näringsmässigt bra mat. Dessutom hinna planera och laga den ... Men också glädjen i maten - för den är ju inte bara nödvändig. Lite recept och tips. Jag lyfter även blicken globalt.

 
 
 
 

Annons: