Annons:

 
Stäng X
 













































































 
 
 

Diskutera!

Du måste registrera dig och logga in för att kunna skapa diskussioner i forumet!

Så här gör du för att diskutera i Icakurirens olika forum: Välj vilket forum du tycker passar för din diskussion. Klicka på blå knappen "Ny diskussion" och skriv ditt inlägg. Vill du kommentera i en pågående diskussion klickar på du "Svara".

 
DISKUTERA HÄR!
 
 
Svart vinbärssaft
# 01
2011-08-08, 22:09
 

Svart vinbärssaft

Vad gör jag när min svart vinbärssaften blivit som gele, tacksam om någon vet om den går att rädda.

Gullan

# 02
2011-08-11, 14:19
 

En del av bären måste ha varit bara knappt mogna, med mycket pektin (geleringsmedel) kvar i frukten. Värm gelén (ställ flaskan i en bunke varmt vatten), så blir den flytande igen. Späd den sen med lika mängd vatten innan den kyls igen. När den ska serveras behöver den förstås mindre mängd spädvatten än den ursprungliga saften/gelén.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Charlotte Sjögren
Mat- och dryckskribent, dipl sommelière

Charlotte Sjögren