Hur länge håller saften från en råsaftcentrifug

Hur länge håller saften från en råsaftcentrifug Hej,Jag har börjat göra egen saft, ofta med morötter, äpplen, apelsiner, grapefrukt, rödbeta, selleri, ingefära. Nu undrar jag...

Hur länge håller saften från en råsaftcentrifug

Hej,
Jag har börjat göra egen saft, ofta med morötter, äpplen, apelsiner, grapefrukt, rödbeta, selleri, ingefära. Nu undrar jag hur länge håller saften sig fräsch och näringsrik?

Jag orkar dessvärre inte göra saften varje dag utan gör en sats för två dagar. Morgondagens saft häller jag upp direkt i en glasbruk med lock och ställer in den omgående i kylskåpet och öppnas bara dagen efter när jag ska dricka den. Ännu bättre vore om man kan göra ytterligare en sats för dag 3 och hälla i en annan glasbruk med lock och inte öppnas förrän jag ska dricka den… (Lite jobbigt att diska allting 🙂

Jag undrar hur mycket näring försvinner efter en dag och sen ytterligare en dag? Läste någonstans att man ska dricka saften inom 15 minuter…
 
Tack på förhand//Maria

Svar:

Hej Maria!
Vad gott det låter med din nypressade råsaft. Bäst är naturligtvis att dricka saften direkt. Då är näringsinnehållet som högst. Vid kontakt med syre och ljus börjar en oxidering av de vattenlösliga C- och B-vitaminerna Även finfördelningen av frukt och grönsaker påverkar vitaminerna. Hur länge du kan spara råsaften i kylskåp utan att den smakar dåligt är jag däremot lite osäker på. Men ju snabbare du ställer saften kallt och har lock på desto längre håller den. Tre dagar bör inte vara något problem.
 
Vänliga hälsningar
Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top