Aubergine parmigiano med hemgjord tomatsås

Du behöver TOMATSÅS 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 röda paprikor 6–8 tomater salt och peppar ev burktomater, tomatpuré, socker, timjan, mejram,...


4 portioner

Du behöver

  • TOMATSÅS
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 röda paprikor
  • 6–8 tomater
  • salt och peppar
  • ev burktomater,
  • tomatpuré, socker, timjan, mejram, färsk basilika
  • AUBERGINE PARMIGIANO
  • 3–4 auberginer (gärna urvattnade)
  • 2 msk olivolja
  • en sats hemgjord tomatsås
  • 2 mozzarellabollar
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
  • 1–2 dl pesto, hemgjord eller köpt
  • ev 8–10 vitlöksklyftor

Gör så här

1
TOMATSÅS

2
1. Mjukfräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull, utan att det tar färg.

3
2. Tillsätt röd paprika och tomater och låt det puttra ihop i minst 20 minuter. Smaker som förhöjer kan vara tomatpuré, salt, socker, mer vitlök, nymald svartpeppar, timjan, mejram, eller färsk basilika mot slutet av koktiden. Det är viktigt att inte bränna såsen för tomater innehåller socker som gärna bränns vid.

4

5
AUBERGINE PARMIGIANO

6
1. Värm ugnen till 200 grader. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Strö över salt om du vill vattna ur dem. Låt dem i så fall ligga med ett lager salt i 20 minuter. Skölj sedan av dem och torka dem torra.

7
2. Häll olivolja i botten på en ugnsfast form. Täck med aubergine. Häll på tomatsåsen, fördela mozzarella och parmesan ovanpå. Krydda med salt och peppar, och ringla över lite olja. Baka i 20 minuter, tills osten smält och fått färg. Fördela peston över auberginerna och baka i ugn i 10 minuter till.


Kommentar:
552 KCAL PER PORTION
E% 18 procent protein, 72 procent fett, 10 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top