Apelsindessert med doft av kanel och pepparmynta

Du behöver 10 st apelsiner mogna 3 tsk kanel mald 3 msk färsk mynta hackad 15 st dadlar strimlade Sötsyrlig dressing: 1 msk limesaft eller...


0 portioner

Du behöver

  • 10 st apelsiner mogna
  • 3 tsk kanel mald
  • 3 msk färsk mynta hackad
  • 15 st dadlar strimlade

Sötsyrlig dressing:

1 msk limesaft eller citronsaft
4 msk flytande honung

Till garnering:

1 dl pinjenötter eller flagad mandel
myntablad några
1 dl Granatäpplekärnor
fikon färska i klyftor
20 st physalis utan hölje

Gör så här

Skala apelsinerna med en vass kniv så att även det inre vita skalet försvinner – bara köttet ska bli kvar. Akta så att du inte mosar frukterna. Skär dem i fina skivor. Blanda ihop dressingen. Rosta pinjenötterna snabbt i torr panna. Lägg apelsinskivorna på ett fat och häll över dressingen. Strö över kanel och finhackad mynta. Sprid dadlarna över. Garnera med granatäpplekärnor, fikonklyftor och physalis. Strö över pinjenötterna strax före serveringen. Gott även med glass till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top