Du behöver
- 3 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 200 g pistagekräm säljs i större butiker t ex Coop och Ica
- 3 dl vispgrädde
Servering
250 g jordgubbar 1 ask färska
125 g hallon 1 ask färska
Italienska skorpor några smulade i bitar
pistagenötter osaltade, grovt hackade
färsk mynta
Gör så här
Vispa äggulor och socker i en bunke i några minuter, det är lättast med en elvisp. Tillsätt pistagekrämen och vispa lite till.
Vispa grädden ganska hårt i en annan bunke. Rör ner lite av grädden i pistageblandningen, tillsätt resten och blanda.
Lägg plastfolie i en form, vi använde en mindre sockerkaksform som rymmer 1 liter. Bred ut glassmeten i plastfolien. Täck med plast och frys in över natten.
Lyft glassen ur formen med hjälp av plastfilmen. Skär i skivor och servera med halverade jordgubbar, hallon, skorpor och pistagenötter. Toppa med lite färsk mynta.