Stäng X
 













































































 
 
 
close
loading
Brownies med pekannöt

Brownies med pekannöt. Bläddra vidare i bildspelet och se bilder på alla Mia Öhrns smarriga chokladrecept.

Mjölkchokladbiskvier.

Mjölkchokladbiskvier.

Cakepops med jordnötssmör.

Cakepops med jordnötssmör.

Varm choklad med mintgrädde.

Varm choklad med mintgrädde.

Kladdkaka med fudgeglasyr.

Kladdkaka med fudgeglasyr.

Mia Öhrns läckraste chokladrecept

10-11-04 14:59
close
loading
Chokladrecept av Mia Öhrn

Mia Öhrn

Personligt

Fakta Mia Öhrn

Ålder 30 år

Gör Konditor, bagare, matskribent. Har skrivit ett flertal böcker som Klassiska kakor på nytt vis, Mitt eget kafé och inte minst supersuccén Kladdkakor.

Gillar choklad För att det inte liknar någon annan råvara, varken i smak eller konsistens. Dessutom är choklad lustfyllt och gott!

Biskvier, brownies, kladdkaka eller varför inte en klubba? Mästerkonditorn Mia Öhrn delar med sig av sex läckra chokladrecept och konditorns bästa tips.

Mjölkchokladbiskvier med kanel

Chokladtryfflar med honung

Varm choklad med mintgrädde

Kladdkaka med fudgeglasyr

Cakepops med jordnötssmör

Brownies med pekannöt

 

  • Chokladtryfflar kan du gjuta i mjuka iskubsformar om du vill göra dem extra tjusiga. Ställ in formarna i frysen i 2-3 timmar, lossa därefter tryfflarna och doppa dem i kakao eller smält choklad.
  • Smält choklad i mikron, mycket enklare än att krångla med vattenbad. Kör på full effekt, kolla var 20-30 sekund och rör om. Håll på till den är smält.
  • Hemgjorda tryfflar, praliner och biskvier förvara du bäst i kylen i en tättslutande burk, men ta gärna fram dem en liten stund innan du ska äta dem så blir konsistensen mjukare och godare, och smakerna kommer fram. Den idealiska förvaringstemperaturen för köpta praliner är cirka 17 grader, så har du en vinkyl eller sval kan du stoppa in dem där, annars går det bra i rumstemperatur.
  • Brownies förvarar bäst i en burk med tätsluatnde lock i rumstemperatur, där håller den 3-4 dagar, men vill du spara den längre än så är det bäst att stoppa den i kylen. Den kan även frysas in. Kladdkakor förvaras bäst i kylen med lite plastfolie runt om.
  • Välj choklad efter vad du gillar, bry dig om trender som att det just nu är inne med väldigt mörk choklad. Håll gärna utkik efter rättvisemärkt choklad som börjar dyka upp i allt fler butiker. Chokladbranschen är inte särskilt schysst, så hjälp till att stödja de krafter som försöker göra den humanare.

 

Av Mia Öhrn Foto Ulrika Pousette

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 

Vi har alla recept till grillkvällen

Äntligen grillsäsong! Här har vi samlat mängder av recept och tips för att lyckas vid grillen! Klicka här för att komma till grillsidan!

 

Så lyckas du med baket

Nybörjare eller van bakare - vi har samlat recept för alla på vår härliga nya baksida.

 

 
close
loading

Drinkarna som lyfter festen

 

Packa för picknick i det gröna!

Visst längtar man ut i dert gröna nu när våren kommit igång på allvar och sommaren väntar runt hörnet. Här finns massor av recept och tips på smarta mat-genvägar för dig som vill komma ut fort!

 
close
loading

Enheter och omvandlingstabell

 

Bästa festmaten

Student, pingst eller ett dop? Livet är fullt med tillfällen att fira! Här har vi samlat våra bästa bufférecept, läckra desserter och tilltugg!

 

Smaka på Sverige: Jämtland

Icakuriren utforskar svenska smaker i Sveriges olika landskap. Vi har tagit oss till Jämtland, känt för sitt genuina mathantverk. Läs om resan och ta del av de spännande recepten här!

 
Drycker
Alkoholfria dryckesalternativ
close
loading

Goda alkoholfria alternativ

 

close
loading

Här är sommarens bästa roséviner

 
Mandelrullar med chokladmousse
close
loading

Gott med kaffe

 

SNABBSÖK RECEPT

Paj  Festbuffé  Drink  Husman

Köttfärs  Fläskfilé  Lax  Soppa

Pasta  Grönt   Kyckling  Baka


Söker du recept? Skriv direkt i fritextfältet. Du kan söka på flera ord samtidigt.

 
 
 

Annons:

 

 

 

 

 

 


Annons: