Stäng X
 













































































 
 
 
close
loading
Brownies med pekannöt

Brownies med pekannöt. Bläddra vidare i bildspelet och se bilder på alla Mia Öhrns smarriga chokladrecept.

Mjölkchokladbiskvier.

Mjölkchokladbiskvier.

Cakepops med jordnötssmör.

Cakepops med jordnötssmör.

Varm choklad med mintgrädde.

Varm choklad med mintgrädde.

Kladdkaka med fudgeglasyr.

Kladdkaka med fudgeglasyr.

Mia Öhrns läckraste chokladrecept

10-11-04 14:59
close
loading
Chokladrecept av Mia Öhrn

Mia Öhrn

Personligt

Fakta Mia Öhrn

Ålder 30 år

Gör Konditor, bagare, matskribent. Har skrivit ett flertal böcker som Klassiska kakor på nytt vis, Mitt eget kafé och inte minst supersuccén Kladdkakor.

Gillar choklad För att det inte liknar någon annan råvara, varken i smak eller konsistens. Dessutom är choklad lustfyllt och gott!

Biskvier, brownies, kladdkaka eller varför inte en klubba? Mästerkonditorn Mia Öhrn delar med sig av sex läckra chokladrecept och konditorns bästa tips.

Mjölkchokladbiskvier med kanel

Chokladtryfflar med honung

Varm choklad med mintgrädde

Kladdkaka med fudgeglasyr

Cakepops med jordnötssmör

Brownies med pekannöt

 

  • Chokladtryfflar kan du gjuta i mjuka iskubsformar om du vill göra dem extra tjusiga. Ställ in formarna i frysen i 2-3 timmar, lossa därefter tryfflarna och doppa dem i kakao eller smält choklad.
  • Smält choklad i mikron, mycket enklare än att krångla med vattenbad. Kör på full effekt, kolla var 20-30 sekund och rör om. Håll på till den är smält.
  • Hemgjorda tryfflar, praliner och biskvier förvara du bäst i kylen i en tättslutande burk, men ta gärna fram dem en liten stund innan du ska äta dem så blir konsistensen mjukare och godare, och smakerna kommer fram. Den idealiska förvaringstemperaturen för köpta praliner är cirka 17 grader, så har du en vinkyl eller sval kan du stoppa in dem där, annars går det bra i rumstemperatur.
  • Brownies förvarar bäst i en burk med tätsluatnde lock i rumstemperatur, där håller den 3-4 dagar, men vill du spara den längre än så är det bäst att stoppa den i kylen. Den kan även frysas in. Kladdkakor förvaras bäst i kylen med lite plastfolie runt om.
  • Välj choklad efter vad du gillar, bry dig om trender som att det just nu är inne med väldigt mörk choklad. Håll gärna utkik efter rättvisemärkt choklad som börjar dyka upp i allt fler butiker. Chokladbranschen är inte särskilt schysst, så hjälp till att stödja de krafter som försöker göra den humanare.

 

Av Mia Öhrn Foto Ulrika Pousette

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 

Här har vi samlat alla de bästa recepten på lax, ägg, sill och annat som hör påsken till. Och så klart pyssel och påskgodis! Klicka här!

 
Banoffeepaj med dajm - Paj med kola och banan
close
loading

Med smak av kola

 

Knaprigt och gott med nötter och frön

Nötter och frön tillför det lilla extra till både bakverk och maträtter. Här finns mängder av recept samlade!

 
Chokladtoppar
close
loading

Baka små söta chokladtoppar

 

Elin Sperber i Södertäljde bjuder på en enkel och god laxpasta med färsk spenat, som får lite sting av ingefära och chili.

 
Jättemaränger med vinbärssmak
close
loading

Topplista maränger

 
Drycker
Alkoholfria dryckesalternativ
close
loading

Konsten att hålla nollan - goda alkoholfria alternativ

 

Sherry – allt trendigare

Kommentera
Vin |

Det ska vara sherry i år, åtminstone i England. Men vi svenskar är bra på att snappa upp trender, så låt oss hoppas att trenden med sherrytrenden tar sig även hit, för sherryvinerna är väl värda bekantskap.

 

Vinskola med Icakuriren
close
loading

Stor vinskola - Välj rätt vin till maten

 
Smoothie med banan och kanel
close
loading

Krydda med kanel

 
Mandelrullar med chokladmousse
close
loading

Gott med kaffe

 

SNABBSÖK RECEPT

Paj  Festbuffé  Drink  Husman

Köttfärs  Fläskfilé  Lax  Soppa

Pasta  Grönt   Kyckling  Baka


Söker du recept? Skriv direkt i fritextfältet. Du kan söka på flera ord samtidigt.

 

 
Baka egna fyllda baguetter
close
loading

Baguette bakskola

 
 
 

Annons:

 

 

 

 

 

 


Annons: