Citronbakad fisk med tomat och basilika

Du behöver 500 g körsbärstomater 3 st citron 3 st vitlöksklyftor 2 kruka basilika 3 msk olivolja 1 msk flytande honung 1 tsk salt 4...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g körsbärstomater
  • 3 st citron
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 4 st fiskfilé (t ex torsk eller sej)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader grill­värme. Skiva tomaterna. Tvätta och riv med lätt hand zesten (det yttersta gula skalet) av citronerna. Skiva vitlöksklyftorna ytterst fint. Plocka bladen från basilikan.

2
Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung och salt i en skål, tillsätt tomater och basilika och rör om. Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna och bred ut tomatblandningen mitt på.

3
Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå. Skiva de zestade citronerna tunt och täck fisken med dem.

4
Låt fisken gå klart i ugnen, cirka 15 minuter eller mer beroende på fiskfiléernas tjocklek.

5
Servera med couscous, bulgur, pasta eller någon form av potatis.


Kommentar:
Receptet kommer från boken “Om jag var din hemmafru eller hur man får en vardag att smaka som en lördag” (Norstedts).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top