Du behöver
- 500 g körsbärstomater
- 3 st citron
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 kruka basilika
- 3 msk olivolja
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk salt
- 4 st fiskfilé (t ex torsk eller sej)
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader grillvärme. Skiva tomaterna. Tvätta och riv med lätt hand zesten (det yttersta gula skalet) av citronerna. Skiva vitlöksklyftorna ytterst fint. Plocka bladen från basilikan.
2
Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung och salt i en skål, tillsätt tomater och basilika och rör om. Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna och bred ut tomatblandningen mitt på.
3
Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå. Skiva de zestade citronerna tunt och täck fisken med dem.
4
Låt fisken gå klart i ugnen, cirka 15 minuter eller mer beroende på fiskfiléernas tjocklek.
5
Servera med couscous, bulgur, pasta eller någon form av potatis.
Receptet kommer från boken “Om jag var din hemmafru eller hur man får en vardag att smaka som en lördag” (Norstedts).