Du behöver
- 1 dl rapsolja
- 5 st bladpersilja kvistar
- 1 st vitlöksklyfta grovhackad
- 10 st plommontomater
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Mixa olja, persilja (med stjälkarna) och vitlök till en slät konsistens.
2
Dela tomaterna på mitten och lägg i en ugnssäker form. Häll över örtoljan och strö över salt och peppar, blanda runt och lägg sedan alla tomater med snittytan uppåt.
3
Ställ formen på grillgallret och grilla på indirekt värme, lägg på locket och öppna spjället. Grilla tills tomaterna är halvtorkade, cirka 20 minuter.
4
När man torkar tomater vill man hålla temperaturen ganska låg, mellan 100 och 150 grader. Men var beredd att flytta runt tomaterna lite då och då så att de inte bränns vid.
Receptet kommer från kokboken Alla älskar grillat! av Christian Hellberg (Nygren & Nygren).