Torkade tomater på grillen

Du behöver 1 dl rapsolja 5 st bladpersilja kvistar 1 st vitlöksklyfta grovhackad 10 st plommontomater salt och svartpeppar Gör så här 1 Mixa olja,...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 dl rapsolja
  • 5 st bladpersilja kvistar
  • 1 st vitlöksklyfta grovhackad
  • 10 st plommontomater
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Mixa olja, persilja (med stjälkarna) och vitlök till en slät konsistens.

2
Dela tomaterna på mitten och lägg i en ugnssäker form. Häll över örtoljan och strö över salt och peppar, blanda runt och lägg sedan alla tomater med snittytan uppåt.

3
Ställ formen på grillgallret och grilla på indirekt värme, lägg på locket och öppna spjället. Grilla tills tomaterna är halvtorkade, cirka 20 minuter.

4
När man torkar tomater vill man hålla temperaturen gans­ka låg, mellan 100 och 150 grader. Men var beredd att flytta runt tomaterna lite då och då så att de inte bränns vid.


Kommentar:
Receptet kommer från kokboken Alla älskar grillat! av Christian Hellberg (Nygren & Nygren).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top