Du behöver
- 4 bitar laxfilé
- ingefära ca 5 cm färsk
- 3 msk flytande honung
- 3 msk soja
- 1 st chilifrukt eller 2 msk sweet chili sås
- 2 st vitlök klyftor
- 1 st crème fraîche (2 dl) med paprika, chili
Gör så här
1
Grovriv den skalade ingefäran och blanda med honung, soja, finhackad chili och finskivad vitlök till en marinad.
2
Lägg laxbitarna i en ugnssäker form och häll marinaden över.
3
Ställ mitt i ugnen i 175°C, 20-30 minuter tills laxen är färdig. Ta upp laxen på ett fat och häll av spadet i en kastrull. Blanda med crème fraichen och låt koka upp till en krämig sås. Smaka eventuellt av med mera soja eller honung.
4
Servera med jasminris och en blandad sallad.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.