Stäng X
 













































































 
 
 
close
loading
Bakskola cupcake recept

Cupcakes är söta muffins, ofta med topping och garnering. Sigmund Kaarstad visar steg för steg hur man tillagar cupcakes. Bläddra i bildspelet och se alla stegen. Foto: Arne Adler

1. Smält smöret i en övertäckt skål i mikron, ca 35 sekunder på full effekt. Låt smöret svalna.

2. Mät upp mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och kakao i matberedarskålen.

3. Grovhacka chokladen. Lägg den därefter bland de torra ingredienserna i matberedaren. Mixa lätt samman ingredienserna.

4. Vispa samman ägget tills det skummar lätt. Vispa ner det smälta smöret i äggskummet.

5. Kör på halvfart, häll äggblandningen och mjölken genom matarröret ner i de torra ingredienserna. Blanda till en smidig smet.

6. Klicka smeten i 12 medelstora muffinsformar som rymmer 1 deciliter. Fyll till max 3/4. Sätt formarna på en ugnsplåt.Grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 25 minuter. Låt kallna helt.

7. Topping Vispa ihop färskost och smör med elvisp. Vispa ner råsocker flor (som ger en beige färg) eller florsocker. Vispa krämen fluffig. Sätt den i kylskåp cirka 30 minuter.

8. Rör upp toppingen och spritsa eller bred den på de kalla kakorna. Toppingen behöver inte täcka hela ytan, men hindrar att kakorna torkar.

9. Strö på garnering av valfritt slag, strössel, skivade bär, kanderade frukter etc. Sätt kakorna i kylen tills de ska serveras.

Bakskola cupcake

10-08-27 09:07
close
loading
Bakskola cupcake recept

Baka cupcakes med Sigmund. Foto: Arne Adler

Sigmund Kaarstad visar steg för steg hur man tillagar läckra amerikanska cupcakes. Bläddra i bildspelet och se tydligt alla stegen. Proffstips i artikeln.

Cupcakes med choklad

Proffstipset

  • Veckade pappersformar finns i fler storlekar. Använd gärna två formar i varandra, annars kan kakorna flyta ut för mycket. Fyll ej formarna mer än 3/4 fulla.
  • Kakorna måste vara helt kalla innan toppingen, en sorts smörkräm som blir lite mindre fet eftersom hälften är färskost, spritsas på. Annars smälter krämen och blir platt.
  • Topping som gjorts med råsocker flor får en lätt colasmak som passar till chokladen i kakorna. Om vanligt florsocker används kan krämen färgas i olika färger med hushållsfärg.
 

REDAKTIONEN

Sigmund Kaarstad

 
 

Kommentarer

 

# 01 Cupcakes

Hej! Tänk bara på att om du har en gammal mikrovågsugn, kan du inte använda ett fat med guld/metallkant som på bilden.

2010-08-31, 11:02 | Kerstin

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 

Härliga höstgrytor

Här har vi samlat höstens alla mustiga grytor.

 

Så lyckas du med baket

Nybörjare eller van bakare - vi har samlat recept för alla på vår härliga nya baksida.

 

 
close
loading

Enheter och omvandlingstabell

 

Smaka på Sverige: Jämtland

Icakuriren utforskar svenska smaker i Sveriges olika landskap. Vi har tagit oss till Jämtland, känt för sitt genuina mathantverk. Läs om resan och ta del av de spännande recepten här!

 
Drycker
Alkoholfria dryckesalternativ
close
loading

Goda alkoholfria alternativ

 

Mandelrullar med chokladmousse
close
loading

Gott med kaffe

 

SNABBSÖK RECEPT

Paj  Festbuffé  Drink  Husman

Köttfärs  Fläskfilé  Lax  Soppa

Pasta  Grönt   Kyckling  Baka


Söker du recept? Skriv direkt i fritextfältet. Du kan söka på flera ord samtidigt.

 
 
 

Annons:

 

 

 

 

 

 


Annons: