Grillad, hel fisk med salsa verde

Du behöver Salsa verde: basilika hackade 1.5 dl bladpersilja hackad 4 st sardellfiléer hackade 1 st vitlöksklyfta hackad 0.33 st röd chili hackad 2 msk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Salsa verde:

basilika hackade
1.5 dl bladpersilja hackad
4 st sardellfiléer hackade
1 st vitlöksklyfta hackad
0.33 st röd chili hackad
2 msk pinjenötter hackade
1 tsk oregano torkad
1 msk pressad citron
1 msk vitvinsvinäger
1.5 msk kapris
1 dl olivolja
salt och svartpeppar

Fisken:

4 st seabream (foreller, makrill eller små gösar går också bra)
olivolja
1 st röd chili hackad
3 st vitlöksklyftor hackade
2 tsk oregano torkad
salt och peppar
4 st räkor stora med skal

Gör så här

1
Rör ihop ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.

2
Snitta sidorna på fiskarna rätt djupt. Gnid in dem, in och utvändigt med olivolja, chili, vitlök, oregano, salt och svartpeppar. Grilla i het grillpanna i 2–3 minuter per sida. De ska ha rejält med färg. Efterstek i ugn, 175 grader i 7 minuter.

3
Pensla räkorna med olivolja och grilla dem i 1 1/2 minut på varje sida.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top