Pumpa i tre varianter

Du behöver 2 butternut squashpumpor 3 dl vatten 2 dl strösocker 2 dl ljus vinäger salt och svartpeppar 4 bitar syltad ingefära 1 dl pumpakärnor...

Tillagningstid: 120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 butternut squashpumpor
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus vinäger
  • salt och svartpeppar
  • 4 bitar syltad ingefära
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g blandad späd sallad (frisée, körvel t ex)

Gör så här

1
Skala pumporna. Hyvla (använd osthyvel) en tredjedel av pumporna i tunna skivor. Koka upp vatten, socker och vinäger och häll över pumpaskivorna. Låt dra minst en timme så att de svalnar.

2
Skär en tredjedel av pumporna i klyftor och rosta dem gyllenbruna i 15–20 minuter i 225 graders ugn. Krydda med salt och peppar.

3
Skär resten av pumporna i grova bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mixa bitarna släta med bitar av ingefära. Smaka av med salt.

4
Rosta pumpakärnorna med rapsolja och salt i en panna på spisen. Bred ut de rostade kärnorna på kökspapper.

5
Lägg upp pumpakrämen på ett fat. Arrangera rostade pumpaklyftor ovanpå tillsammans med de marinerade pumpaskivorna. Strö slutligen över kärnor och späda salladsblad som garnering.

6
Kan ätas som vegetarisk rätt eller som tillbehör till övrig julmat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top