Stäng X
 













































































 
 
 
WEBB-TV mat

Här hittar du både handgripliga "så här gör du" och mer inspirerande Webb-TV inslag.

 

webb-tv
 

Gör egen julkorv

Gör egen julkorv i år. Här visar vi steg för steg hur man gör och bjuder på goda recept både på julkorv och andra korvar.

Recept på julkorv
Recept på julkorv med mejram

 

Grilla kyckling

Kommentera

Tv- och landslagskocken Tom Sjöstedt visar hur du grillar kycklingbröst saftigt och bjuder på ett nytt spännande recept.

 

Grillad oxbringa marrakech

3 kommentarer

Tv- och landslagskocken Tom Sjöstedt visar ett mycket gott och spännande recept på grillad oxbringa där du förkokar köttet. Rätten passar utmärkt när du har gäster och vill förbereda maten i god tid.

 

Gör egen bearnaisesås

1 kommentar

Det är inte alls svårt att göra egen bearnaisesås och det blir supergott. Här visar vi steg för steg hur du lyckas.

 

Rub och glaze till grillat

Kommentera

Tv- och landslagskocken Tom Sjöstedt visar hur du rubbar och glazear grillat för perfekt resultat.

 

Rätt grilltid - få köttet perfekt

Kommentera

Tv- och landlagskocken Tom Sjöstedt visar när köttet är perfekt på grillen och hur lång tid det tar.

 

Filea fisk

Kommentera

Att välja hel fisk blir både mer smakrikt och saftigt. Att det blir billigare också gör ju inte måltiden sämre. Lär dig hur man filear en fisk.

 

Vässa kniven effektivt och säkert

1 kommentar

Se till att du har vassaste knivarna i lådan. Här visar vi en effektiv och säker metod för att få kniven skarp.

 

Rensa och filea fisk och laga till något gott

1 kommentar

Fisk är nyttig och billig mat, speciellt om man köper en hel fisk. Men hur gör man för att rensa och filea fisken? På Icakurirens webb-tv lär du dig allt från att rensa fisken till att filea. Och förstås hur du tillagar både färsk och fryst fisk så att det blir riktigt gott.

 

Sallad på rester

Kommentera

Gör en matig och fräsch sallad på resterna du har i kylskåpet.

 


Grava och skär lax i tunna skivor

Kommentera

Se handgreppen hur du lyckas med att grava lax och skära riktigt fina skivor. Citron i gravningen ger laxen en frisk smak.

Klicka upp artikeln för att läsa hela receptet och tips om frysning av laxen.

 

Lägg in sill

Sill som du lägger in själv är överlägsen köpevarianten. Här får du knepen hur du lyckas med godaste sillen och 8 olika smaksättningar.

 

Baka lussebullar

2 kommentarer

Anna Tesch visar steg för steg hur du lyckas med lussebullarna och hur du gör olika former som till exempel lindebarnet och prästens hår av saffransbrödet.

Våra tre bästa recept på lussebullar

 

Småbladssallad

Kommentera

Det är enkelt att så egen småbladssallad och resultatet blir mycket gott. Gör sedan en fräsch småbladssallad att njuta av.
Recept på småbladssallad med frön och nötter

 

Klassisk brunkål

6 kommentarer

Gör den skånska klassikern brunkål. Mycket gott till skinkan och en garanterad succé på julbordet.

 

Griljera julskinka

1 kommentar

Måns Falk visar steg för steg hur du griljerar julskinkan för att den ska bli gyllenbrun och smakrik.

 

Frossa i nyttiga bönor

3 kommentarer

Passa på att köpa och tillaga nyttiga bönor när det är säsong. Måns Falk berättar om olika bönor och visar hur han tillagar smörstekta ljuvliga bondbönor.

 

Citronpannacotta

3 kommentarer

Måns Falk visar hur du gör en härligt fräsch och syrlig citronpannacotta.

 

Laga djupfryst fisk

Kommentera

Det enklaste och snabbaste sättet att laga till djupfryst fisk är att göra den i mikron. Vi visar hur du gör en jättegod fiskrätt med tomater, oliver och sardeller.

 

Laga läckra lammracks

1 kommentar

Lär dig tillaga lammracks perfekt rosa och gör en doftande kantarellpytt till. Garanterad succé i höstmyset.
Recept på lammracks och kantarellpytt.

 

Hemlagad vaniljsås till äppelpajen

3 kommentarer

Slut med pulversåser! Icakuriren visar dig hur man lagar den ultimata vaniljsåsen till höstens alla härliga äppelpajer och kakor. Recept på supergod äppelpaj i artikeln.

 

Steka fisk: webb-tv

Kommentera

Fisk är nyttigt och gott. Köp i affären eller pröva fiskelyckan. Måns Falk visar på webb-tv hur man får perfekt knaperstekt yta på fisken.

 

Bjud på creme brulèe till dessert

2 kommentarer

Creme Brulèe blir den perfekta efterrätten på en god måltid. Icakuriren visar hur du lyckas.
Recept på creme brulèe.

 

Laga läcker fänkålssallad

2 kommentarer

Måns Falk visar hur du gör en urgod fänkålssallad som passar utmärkt till sommarens grillrätter.

Recept på Fänkålssallad.

 

Laga indisk kycklingcurry

Kommentera

Anna Lind Lewin och Måns Falk lagar Kerala kycklingcurry med garam masala. Denna kycklingrätt är en perfekt  ingång till det indiska köket.
Recept på Kerala kycklingcurry

 

Omelett gör man lätt som en plätt

Kommentera

Gör en supergod och enkel omelett när tiden och inspirationen tryter. Alltid rätt!

 

Enkel och mycket god kryddsill

close
loading
Kommentera

Icakurirens matredaktör Måns Falk gör kryddsill med lime och chili.

 

Kycklingwok med citrongräs och sesamolja

Kommentera

Botanisera bland de exotiska kryddorna och gör en ljuvligt doftande kycklingwok.

 

Doftande thailändsk fläskgryta

Kommentera

Vad gör man egentligen med alla konstiga burkar i asiatiska hyllan? Måns Falk berättar och lagar en underbart doftande thailändsk fläskgryta.
Recept thailändsk fläskgryta

 

Moules marinière

Kommentera

Även om du kan köpa odlade musslor året runt så är det just nu under sen- och vårvintern, innan lekperioden, som det skördas en extra delikat och fullmatad blåmussla.

 Koka underbart ångande blåmusslor och njut av de ljuvliga smakerna i den franska rätten Moules marinière.
Recept Moules marinière - Vinkokta musslor

 

Öppna ostron

1 kommentar

Lär dig knepen att öppna ostron med finess.

 

Så här gör du godaste trattkantarellsoppan

2 kommentarer

Laga en ljuvligt god trattkantarellsoppa med parmesan och sherry. Läs receptet till webb-tv inslaget och våra bästa recept på trattkantarellsoppa.

 

Rostas med indirekt grillning

Kommentera

Att grilla rostas med indirekt grillning gör köttet mört och mycket gott. Här visar vi hur enkelt det är.

Läs receptet: Helgrillad rostasfilé

 

Grillad hel lax med asiatisk nudelsallad

Kommentera

Måns Falk och kokboksförfattaren Tove Laveskog visar hur man lagar till en hel lax på grillen för att få den saftig och smakrik.

 

Potatis

Kommentera

Vad är det egentligen för skillnad på potatis? Jens Eriksson lär dig allt du behöver veta om potatis. Sätt din egen färskpotatis - smakar ljuvligt till midsommar. Läs också mästerkockarnas potatisfavoritrecept.

 

Grilla grönsaker

Kommentera

Här visar vi hur du grillar grönsaker och hur fräscht och gott det blir antingen som egen rätt eller som tillbehör till köttet. Toppa det sedan med en god sås som är perfekt till det mesta.

 

Binda rostbiff

1 kommentar

Lär dig binda en rostbiff eller annan stek för att kunna skära fina skivor.

 

Så använder du zestjärnet

2 kommentarer

Dags att gräva fram zestjärnet ur gömmorna. Icakurirens matskribent visar hur och varför man använder zestjärn.

 

Årets Kock 2008 Tom Sjöstedt bjuder på lax

close
loading
Kommentera

Här bjuder Tom Sjöstedt på en läcker ugnsbakad lax med svamp och jordärtskockskräm exklusivt för Icakuriren.

 

Steka kyckling

2 kommentarer

Stek kyckling med finess för att säkra smak och saftighet.

 

Fräsch matig sallad

2 kommentarer

Enkla tips hur du fixar en matig och fräsch sallad.

 

Steka entrecote

Lär dig steka entrecote på riktigt kockvis så köttet blir sådär extra smakrikt och mört.

 

Fisk på GI

Kommentera

Inspireras och lär dig laga en GI-vänlig fiskrätt med Måns Falk och Ola Lauritzson.
Recept GI - Fisk med pesto

 

Rosta och skala paprika

Kommentera

Måns Falk lär dig rosta och dra av skalet på en paprika på bästa sätt.

 

Tärna ett äpple

Kommentera

Måns Falk lär dig tärna ett äpple snabbt och effektivt.

 

Rensa hummer

Steg för steg hur du rensar en hummer.

 

Filea en apelsin

1 kommentar

Måns Falk lär dig filea en apelsin.

 

Skala en tomat

Kommentera

Måns Falk visar hur man skalar en tomat till exempelvis tomatsåsen.

 

Stycka en kyckling

1 kommentar

Måns Falk lär dig stycka en kyckling i fina bitar.

 
Tävling
Prova våra recept och vinn ABBA-bok!
close
loading

Prova Icakurirens recept och vinn Abba-bok!

 

Vårväder är grillväder! Här har vi samlat mängder av recept och tips för att lyckas vid grillen! Klicka här för att komma till grillsidan!

 
Banoffeepaj med dajm - Paj med kola och banan
close
loading

Med smak av kola

 

Knaprigt och gott med nötter och frön

Nötter och frön tillför det lilla extra till både bakverk och maträtter. Här finns mängder av recept samlade!

 
Chokladtoppar
close
loading

Baka små söta chokladtoppar

 

Marina Janssons kycklinggratäng med tomatsås är en god och mager rätt som passar lika bra som ensamrätt som tillsammans med ris eller potatis.

 
Jättemaränger med vinbärssmak
close
loading

Topplista maränger

 
Drycker
Alkoholfria dryckesalternativ
close
loading

Konsten att hålla nollan - goda alkoholfria alternativ

 

Smoothie med banan och kanel
close
loading

Krydda med kanel

 
Mandelrullar med chokladmousse
close
loading

Gott med kaffe

 

SNABBSÖK RECEPT

Paj  Festbuffé  Drink  Husman

Köttfärs  Fläskfilé  Lax  Soppa

Pasta  Grönt   Kyckling  Baka


Söker du recept? Skriv direkt i fritextfältet. Du kan söka på flera ord samtidigt.

 

 
Baka egna fyllda baguetter
close
loading

Baguette bakskola

 
 
 

Annons:

 

 

 

 

 

 


Annons: