Stäng X
 













































































 
 
 

Citronpannacotta

10-03-12 13:47

Måns Falk visar hur du gör en härligt fräsch och syrlig citronpannacotta.

Citronpannacotta

6 portioner
Tid 25 min (+ tid för att stelna)
Citronpannacotta
3 gelatinblad
2 citroner
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Garnityr 1
filéerna av citronerna
strösocker
Garnityr 2
2 citroner
1 dl vatten + 3/4 dl strösocker

Gör så här
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans med mellangrädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om och dra bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas. Låt svalna och sedan stelna i kylskåp i minst 3 timmar.
Garnityr 1 Skala citronerna med en vass kniv ända in till det saftiga köttet. Skär ut snygga klyftor, filéer, mellan hinnorna. Vänd dem i strösocker och toppa pannacottan med dessa före servering.
Garnityr 2 Strimla skalet på två citroner med ett ciseleringsjärn. Koka dem i vatten och socker i 7-8 minuter. Slå bort lagen och låt de nu syltade skalen svalna. Servera dem tillsammans med klyftorna som topping på pannacottan.

 

REDAKTIONEN

Måns Falk

 
 

Kommentarer

 

# 01 Använd Gelésocker Multi

Använder du Gelésocker Multi så lägger du det i grädden tillsammsn med smakerna och kokar upp i ca 30 sekunder. Här tor jag en leer annan cl Limoncello hade gjort susen...

2010-09-23, 11:18 | Sten H

# 02 trevlig variant :)

...alltid kul/gott med variation på ett känt recept!

2010-03-17, 15:55 | Anna

# 03 Älskar pannacotta

Detta är väldens enklaste och godaste efterrätt; Pannacotta

2010-03-16, 12:03 | Carina i Skara

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 

Här har vi samlat alla de bästa recepten på lax, ägg, sill och annat som hör påsken till. Och så klart pyssel och påskgodis! Klicka här!

 
Banoffeepaj med dajm - Paj med kola och banan
close
loading

Med smak av kola

 

Knaprigt och gott med nötter och frön

Nötter och frön tillför det lilla extra till både bakverk och maträtter. Här finns mängder av recept samlade!

 
Chokladtoppar
close
loading

Baka små söta chokladtoppar

 

Elin Sperber i Södertäljde bjuder på en enkel och god laxpasta med färsk spenat, som får lite sting av ingefära och chili.

 
Jättemaränger med vinbärssmak
close
loading

Topplista maränger

 
Drycker
Alkoholfria dryckesalternativ
close
loading

Konsten att hålla nollan - goda alkoholfria alternativ

 

Sherry – allt trendigare

Kommentera
Vin |

Det ska vara sherry i år, åtminstone i England. Men vi svenskar är bra på att snappa upp trender, så låt oss hoppas att trenden med sherrytrenden tar sig även hit, för sherryvinerna är väl värda bekantskap.

 

Vinskola med Icakuriren
close
loading

Stor vinskola - Välj rätt vin till maten

 
Smoothie med banan och kanel
close
loading

Krydda med kanel

 
Mandelrullar med chokladmousse
close
loading

Gott med kaffe

 

SNABBSÖK RECEPT

Paj  Festbuffé  Drink  Husman

Köttfärs  Fläskfilé  Lax  Soppa

Pasta  Grönt   Kyckling  Baka


Söker du recept? Skriv direkt i fritextfältet. Du kan söka på flera ord samtidigt.

 

 
Baka egna fyllda baguetter
close
loading

Baguette bakskola

 
 
 

Annons:

 

 

 

 

 

 


Annons: