Essens att hälla i vinet

Du behöver 2,5 dl vodka 1 kanelstång 2 torkade pomeransskal (kryddhyllan) 5 kryddnejlikor 5 cm skalad, färsk ingefära 2 msk russin Gör så här Häll...


0 portioner

Du behöver

  • 2,5 dl vodka
  • 1 kanelstång
  • 2 torkade pomeransskal (kryddhyllan)
  • 5 kryddnejlikor
  • 5 cm skalad, färsk ingefära
  • 2 msk russin

Gör så här

Häll spriten i en burk som har skruvlock, lägg i kryddor och frukt och låt stå med påskruvat lock en vecka i husets varmaste hörn. Sila bort fasta delar och förvara essensen svalt och tätt. Dosera den matskedsvis i ca 5 dl hett vin åt gången.


Kommentar:
Tänker man sig njuta av glögg vid återkommande tillfällen kan det löna sig att göra en essens att blanda i hett vin skvättvis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top