Pepparkaksdeg till pepparkakshus

Du behöver 400 g strösocker 400 g sirap (knappt 3 dl) 200 g smör 1000 g vetemjöl (ca 17 dl) 25 g bikarbonat 2 tsk...


0 portioner

Du behöver

  • 400 g strösocker
  • 400 g sirap (knappt 3 dl)
  • 200 g smör
  • 1000 g vetemjöl (ca 17 dl)
  • 25 g bikarbonat
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk nejlika malda
  • 2 tsk kanel malen
  • 1.5 dl vatten

Gör så här

1
Koka upp socker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull.

2
Blanda ihop de torra ingredienserna och vattnet i en degblandare.

3
Häll på den varma socker-sirap-smörblandningen. Blanda till en slät deg.

4
Låt degen stå och svälla i rumstemperatur under plastfilm till nästa dag.

5
Värm ugnen till 200 grader.

6
Kavla ut degen tunt (2 millimeter) på mjölat bakbord. Skär ut husdelarna och lägg på bakplåt med silopatduk.

7
Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter om du har varmluftsugn och 8-9 minuter med vanlig ugn.


Kommentar:
Det är ett recept av konditorn Therese Wikström på kondiset ”En liten smula” i Norrtälje.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top