Lyxig hamburgare med tryffel, bacon och hembakat briochebröd

Saftig högrevsburgare på ett hembakat briochebröd som toppas med en tryffelmajonnäs – låter gott eller hur! Och inte behöver det vara svårt heller, här tipsar vi om hur du använder hushållsassistenten [i]Kenwood Chef XL Sense[/i] för att lyckas med alltifrån högrev till brödbaket.

4 personer

Hamburgare
Du behöver:

  • 800 gram Högrev i bit
  • Salt och peppar
  • Vatten

Så gör du:

1. Montera på köttkvarnen på din Kenwood Chef XL Sense. Välj skivan för grovmalet och montera på din kvarn. Köttkvarnen malen sedan med högprestanda din högrev. Upprepa proceduren. Blanda försiktigt den nymalda färsen med salt och peppar samt några droppar vatten.
2. Forma burgare till önskad storlek och grilla cirka två till tre minuter på varje sida. Ett tips för att få så saftiga burgare som möjligt är att inte arbeta färsen mer än nödvändigt.

Läs mer: Så använder du tillbehören till Kenwood Chef XL Sense.

Lyxig hamburgare med tryffel, bacon och hembakat briochebröd
Kenwood Chef XL Sense

Tryffel- & dragonmajonnäs
Du behöver:

  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dragon i vinäger
  • 1 msk tryffelolja
  • 2–3 dl matolja
  • Salt och peppar

Så gör du:

1. Montera mixerkannan på din Kenwood Chef XL Sense. Mixa sedan ihop ägg, senap, vinäger och dragonen.
2. Med hjälp av påfyllningshålet i toppen på mixen, strila ner matoljan i en jämn stråle samtidigt som du mixar. Påfyllningshålet är ett nyttigt tillbehör till en mixer, vilket innebär att små ingredienser kan tillföras samtidigt som mixern arbetar.
3. Smaksätt med tryffelolja samt salt och peppar.

Briochebröd
Du behöver:

  • 25 gram jäst
  • 50 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg

Så gör du:

1. Smält smöret i kastrull, häll på mjölken och rör om, värm sedan till 37 grader.
2. Smula ner jästen i den rostfria bunken på din Kenwood Chef XL Sense och slå på smör- och mjölkblandningen. Slå på maskinen på låg effekt så att ingredienserna blandas och jästen löses upp.
3. Häll i salt och ca 6 dl av vetemjölet och blanda med degkrok i cirka åtta minuter.
4. Låt degen jäsa i cirka 30 minuter under en handduk.
5. Knåda degen med resten av mjölet och forma till fem, sex stycken bollar och låt jäsa på en plåt med bakduk över i cirka 20 minuter.
6. Pensla bröden med ett uppvispat ägg och grädda av dem i ugnen på 200 grader i cirka 10–12 minuter.

Komponera sen din hamburgare med de tillbehör som du gillar. Se några förslag i listan nedan. Smaklig måltid!

 

Tillbehör

  • Silverlök
  • Cheddarost
  • Bacon
  • Tomat
  • Picklad rödkål

 

Hitta mer matinspiration från Kenwood här.

Kenwood Chef XL Sense

Hushållsassistenten Kenwood Chef XL Sense kommer i sitt grundutförande med skålverktyg i rostfrittstål, så som ballongvisp, degkrog och k-spade. Övriga tillbehör säljs separat. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top