När man kokar kola, knäck och bräck är det viktigt att vara förberedd, det rör sig om minuter innan en kolasmet blir för hård eller till och med bränd. Se till att du har en digital termometer som kan mäta höga temperaturer. Och förstås: Akta barn och fingrar när du handskas med kokande socker!
Ta fram alla saker som behövs till godismakandet. Smörj och/eller pappra formar och plåtar. Lägg upp småformar på bricka, gärna med en fuktig trasa under så glider de inte.
Smält choklad i mikro, stötvis, blir den för het blir den förstörd. Vattenbad går också bra, men se till att det inte kommer vatten i, då blir den grynig.
Proffsen tempererar choklad till praliner så att ytan blir hård och glansig.
Det har vi valt bort här, men vill du prova är det bara att googla på “temperera choklad”.
Mörk chokladtryffel med ingefära
30 minuter Recept från Icakuriren.se
Mörk chokladkola med rostade nötter
40 minuter Recept från Icakuriren.se
Marshmallowfudge med salta jordnötter
35 minuter Recept från Icakuriren.se
Calvadoskulor med mjölkchoklad
25 minuter Recept från Icakuriren.se
Vit chokladtryffel med lime
30 minuter Recept från Icakuriren.se
Smörkolabräck med flingsalt
30 minuter Recept från Icakuriren.se