Ständigt sug efter godis

Ständigt sug efter godis Hur ska jag få bort det ständiga socker suget? Jag har inte ätit godis, kakor på en vecka och jag är...

Ständigt sug efter godis

Hur ska jag få bort det ständiga socker suget? Jag har inte ätit godis, kakor på en vecka och jag är så fruktansvärt godis sugen… HJÄLP! / Sara Andersson

Svar:

Hej Sara!
Vad bra att du har undvikit sötsaker och kakor en vecka. Ju längre tid du kan låta bli sötsaker desto mer kommer du bort från suget. En viktig sak för att minska suget är att äta regelbundet med bra mellanmål. Går det för lång tid mellan måltiderna sjunker blodsockret och då är det extra svårt att låta bli godis. Se till att äta något proteinrikt till mellanmål t ex grovt bröd med skinka, kalkon, ost eller ägg. Du kan också äta keso blandat med fruktbitar eller naturell yoghurt/filmjölk med fiberrika flingor. Lycka till med att minska godisätandet!

Vänliga hälsningar
Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top