Medelhavsgratäng med färs och fetaost – festligt läsarrecept

Vilken färs som helst går bra, men Göran föredrar köttfärs. Tillsammans med tomater, zucchini, potatis och fetaost blir gratängen matig och härligt Medelhavsdoftande.


4 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.

Du behöver

  • 500 gram kalv-, lamm-, kött- eller vegofärs
  • 1 matsked majsolja
  • 2 teskedar salt
  • 1–2 teskedar kanel
  • 1–2 teskedar kajennpeppar
  • 3 deciliter krossade tomater
  • 2 zucchini
  • 400 gram skivad potatis
  • 3 skivade tomater
  • ½ deciliter hackad mynta
  • 150 gram fetaost

Gör så här

1

Fräs färsen i olja och krydda med salt, kanel och kajennpeppar.

2

Tillsätt krossade tomater och koka i 10 minuter.

3

Skiva zucchinin på längden med en osthyvel.

4

Smörj en stor form och varva potatis, zucchini och köttfärsröra. Lägg på skivade tomater och mynta. Smula över fetaosten.

5

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 40 minuter tills potatisen blivit mjuk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top