Annons:

 

 
Stäng X
 

 
 
 
 
Icakurirens novelltävling

Nu är Icakurirens årliga novelltävling avgjord. Läs mer om årets vinnare och tidigare års vinnarnoveller nedan.

 

Årets tema är "Upptäckten"

Temat för 2013 års novelltävling är ”Upptäckten”. Är det något du hittat? Eller någon eller något som visar sig vara på ett sätt som du inte alls trodde? Förstapristagaren får sin novell publicerad i Icakuriren. Foto: Tomas Rodriguez/ScanpixKanske är upptäckten något värdefullt som varit borta, eller ett skelett som någon försökt gömma i garderoben.

Låt dig inspireras av temat och sätt i gång och skriv! Kanske blir det just din novell juryn fastnar för.  

Novelltävlingen är avgjord

1:a pris: Under glaskupan av Erik Krång

Läs Vinnarintervjun, novellen och resten av vinnarna här.

Vinst

Vinnaren får sin novell publicerad i Icakuriren, och får också bjuda sina vänner på en oförglömlig release­middag i sällskap av goda vänner.

En kock kommer hem till dig och lagar en festmåltid för 10 personer signerad Castillo de Molina (exklusive dryck) till ett värde av ca 8 000 kronor.

Jury

Juryn består av författaren och krönikören Linda Skugge, Petra Jankov Picha, som driver breakfastbookclub.se, Cina Jennehov, utgivningsansvarig på Damms bokförlag, Helena Rönnberg, Icakurirens chefredaktör, samt Ulla Lindén och Lotta Palmelius, Icakuriren.

Tävlingsregler

  • Skicka in din novell till: novelltavling.icakuriren@formapg.se
  • Novellen får vara max 10 000 tecken inklusive blanksteg.
  • Du får endast skicka in ett bidrag och du måste vara minst 20 år för att delta i novelltävlingen.
  • Senast den 12 juli vill vi ha ditt bidrag.
  • Vinnaren meddelas under september-oktober. Prisutdelningen och releasemiddagen äger rum hemma hos vinnaren ett utvalt datum i oktober-november. Den tävlande och de inbjudna gästerna till festen måste vara över 20 år.
  • Personliga merkostnader som kan tillkomma i samband med middagsvinsten bekostas av vinnaren. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsten kan inte bytas ut mot kontanter, varor eller andra tjänster. Anställda på Forma Publishing Group och på Pernod Ricard och dess anhöriga får inte delta i tävlingen. Inte heller professionella skribenter får delta.
 
 

Icakurirens novelltävling görs i samarbete med Castillo de Molina Carménère. Temat för årets novelltävling är sprunget ur historien om Chiles nationaldruva Carménère. Vinrankorna importerades från Frankrike under 1830-talet, i tron att druvsorten var Merlot, men i själva verket var druvsorten Carménère.
Det skulle ta över 150 år innan man gjorde upptäckten att druvan som växte i vinfältet i själva verket var Carménère. Efter upptäckten har Carménèren utnämnts till Chiles egen speciella nationaldruva.

 

2012 och 2011 års vinnarnoveller
novelltävlingen
close
loading

Novelltävling 2013

3 kommentarer

Erik Krång knep förstaplatsen i Icakurirens novelltävling 2013 med en novell om hämnd på ett seniorboende. Läs hela vinnarnovellen Glaskupan här.

 

novelltävling
close
loading

Icakurirens novelltävling 2012

25 kommentarer

Temat för Icakurirens stora novelltävling var ”Väntan”. Här är årets tio vinnare.

 

Novelltävlingen
close
loading

Nu är Icakurirens novelltävling 2011 avgjord

Temat ”Nyckeln” satte igång kreativiteten. Drygt 700 bidrag damp ner på redaktionen. Årets tema ”Nyckeln” har frammanat både kusliga, sorgliga, gripande, kärleksfulla och humoristiska noveller. Här är alla vinnarna och du kan också passa på att beställa boken med vinnarbidragen.

 
skrivtips!

1. Läs mycket!
2. Härma författare du gillar.
3. Låt inte andra läsa förrän du är klar.

Av Linda Skugge

 
Frågor och svar

Vad menas egentligen med professionella skribenter?
Icakurirens novelltävling är inte tänkt för etablerade författare, det vill säga personer som har det som sin huvudsyssla att skriva böcker.

Får man dela upp novellen i avsnitt/stycken eller räknas även "tomrummet" mellan styckena in i 10 000 tecken?
Antal tecken inklusive blanksteg är det som gäller, om du gör stycken spelar ingen roll. Vi kastar inte för långa bidrag, men tanken är att man ska lyckas hålla sig inom ramarna. Det är ju en av utmaningarna med att skriva novell!

Måste namnet på novellen vara Upptäckten?
Namnet på novellen behöver absolut inte vara Upptäckten, det är bara inspirationen till temat.

Finns det någon åldersgräns i tävlingen?
Man måste vara minst 20 år för att delta.

Måste dokumentet skickas i något speciellt filformat?
Filformatet spelar ingen roll, bara vi kan öppna …

Om man placerade sig förra året, minskar då chansen att få pris i år igen?
Vi läser bidragen utan att ta hänsyn till vem som skrivit, och väljer sedan ut de bästa bidrag vi lyckas enas om i juryn, oavsett vem som skrivit. Du har alltså chans att placera dig i år igen.

Får man skriva under pseudonym?
Du kan inte vinna som pseudonym, eftersom vi vill kunna presentera vinnarna.

Kan jag tävla med min novell i andra tävlingar?
Du äger din egen text. Icakuriren förbehåller sig däremot rätten att publicera vinnarnas texter. Man får självklart alltså tävla med sin novell i andra tävlingar eller andra forum.

 
Vill du fråga

Hittar du inte svaret på din fråga kan du ställa den här. Vi svarar så fort vi får möjlighet. Det går också fint att skriva här om du har tankar och ideér om novelltävlingen som du vill dela.

Ställ din fråga här

 
 
 

Annons:

 

 

 

Annons: