Mästerkockens bästa grillrätter

När kocken Viktor Westerlind bjuder in till grillmiddag i trädgården serveras både kryddig kyckling och glödbakad blomkål. Matiga sallader och läckra såser kan matchas till lite som man vill. Här nedan hittar du alla recepten.

Mästerkockens bästa grillrätter
Viktor Westerlind Foto: Linda Prieditis
Viktor Westerlind är kocken bakom den läckra grillmiddagen. Han jobbar till vardags på restaurang Frantzén och blev årets kock 2009.

Vill du ha ännu fler grilltips hittar du dem på vår grillsida – icakuriren.se/grilla

icakuriren.se/vin hittar du vintips till grillmiddagen

Mästerkockens bästa grillrätter

Glödgrillad blomkål med hasselnötter

Blomkålen får helt ny stil när den grillas rakt i glöden och matchas med brynt smör, hasselnötter och salvia

 

Mästerkockens bästa grillrätter

 Helgrillad forell med fänkål

Glöm det där med att det skulle vara bökigt att grilla fisk. Här fyller vi forell med citron och fänkål och grillar hel i halster.

 

Mästerkockens bästa grillrätter

Rostad majssallad med sojavinägrett

En enkel vinägrett på soja, citron och olivolja bryter fint mot söta majsen och löken.

 

Mästerkockens bästa grillrätter

Primörbetor med picklade senapsfrön

Inlagda senapsfrön och gräddfil ger spännande syra åt primörbetorna.

Mästerkockens bästa grillrätter

Tomatsallad med vitlökskrutonger

Vitlöksfrästa krutonger, krämig avokado och en aning chilipeppar ger smak åt tomatsalladen som hämtat inspiration från den italienska brödsalladen panzanella.

Mästerkockens bästa grillrätter

 Grillad kyckling med örtsmör

Generöst med örtsmör och en torr kryddblandning ger en grillad kyckling som är packad med smak.
Grillade citronhalvor är gott att pressa över.

Mästerkockens bästa grillrätter

Vit bönkräm med harissa

   

Mästerkockens bästa grillrätter

Choronsås

Mästerkockens bästa grillrätter

 Långbakad karré med äpple

En av de viktigaste ingredienserna i det här receptet stavas tid, karrén bakas långsamt i ugn och röks
sedan i grillen, allt för att få fram den bästa konsistensen och smaken.

Mästerkockens bästa grillrätter

Lemonad på svartvinbärsblad

Prova på en annorlunda lemonad gjord på svartvinbärsblad, citron och mynta. Lika god alkoholfri som spetsad.

Mästerkockens bästa grillrätter

Inkokta päron med saltkola

En snabb sås till de kryddiga päronen gör du med hjälp av karamelliserad mjölk på burk som smaksätts med kardemumma och en aning flingsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top