De stora festerna och intensiva umgänget får vänta ett tag till. I år firar vi helst i mindre sällskap, men maten behöver vi inte hålla igen på! Kanske väljer du att laga lyxigare när gästerna är få?
Eller så har det blivit lite väl mycket av det goda under julen och du länghtar efter lite lättare mat? Här är tre olika menyer för olika smaker, att fira av det gamla och in det nya året med!
Nyårsmeny 1:
4 lyxiga rätter med klassiska smaker
Blinier med rom, hummersoppa oxfilé och en lyxig tiramisu till efterrätt. Den här nyårsmenyn är båpde klassisk och helt otroligt god. Ett säkert kort för en lyckad nyårsafton!
Miniblini med rom
25 minuter Recept från Icakuriren.se
Överbakad hummersoppa
1 timme Recept från Icakuriren.se
Helstekt oxfilé med potatisgratäng
1 timme 30 minuter Recept från Icakuriren.se
Tiramisu med apelsin
30 minuter Recept från Icakuriren.se
Nyårsmeny 2:
Ljuvlig trerätters med smaker från skog & hav
Bjut på festliga lättlagade munsbitar till välkomstchampagnen. Huvudrättens skiviga vita fisk smakar extra bra efter all julmat. Vi avslutar med en härlig chokladfondant och söta skogshallon.
Lantchips med löjrom
10 minuter Recept från Icakuriren.se
Smörstekt torsk med blomkål
2 timmar Recept från Icakuriren.se
Chokladfondant med skogshallon
40 minuter Recept från Icakuriren.se
Nyårsmeny 3:
Fräsch grön tvårätters med fruktigt avslut
Våga bjuda kallt på nyår! En lyxig skaldjurssallad på nyår med en passionerad pannacotta till dessert blir ett perfekt avslut på året för dig som vill äta lite lättare.
Hummersallad med grapefrukt
1 timme Recept från Icakuriren.se
Pannacotta med passionsfrukt
40 minuter Recept från Icakuriren.se