Annons:

 

 
Stäng X
 

 
 
 
KONSUMENT

Här hittar du som konsument goda råd, tips och beskrivningar på hur olika saker fungerar. Bläddra bland alla konsumentartiklar här nedan eller sök i fritextfältet.

 

Så blir du kvitt bananflugorna

Som ett retsamt brev på posten brukar bananflugan komma så här års. De älskar övermogen eller skadad frukt,slattar av vin, juice och saft samt gamla sopor. Här hittar du tips på hur du blir av med dem.

 

Trött på kött? Så funkar alternativen

close
loading

Vill du minska ditt köttätande? Ett sätt är att ersätta köttfärs och köttbullar med vegetariska kusiner. Här är alternativen och hur du använder dem.

 

Så skapar du smarta lösenord
- och så kommer du ihåg dem

close
loading

De ska vara unika, innehålla krångliga specialtecken och helst bytas ut precis när vi har lärt oss dem. Men det finns knep som gör att du lättare har koll på alla dina lösenord.

 

Vita fläckar på nytvättat?
Så löser du problemet

close
loading

Luktar den rena tvätten unket? Är det vita fläckar på dina nytvättade svarta jeans? Det kan bero på avlagringar i tvättmaskinen som kommer från kalk och lera i tvättmedlet.

 

Kokosolja - uselt för hälsan

close
loading

Kokosolja har blivit favoritfett för många hälsointresserade svenskar. Den tillskrivs alla möjliga goda egenskaper, men tyvärr – kokosfett är fortfarande ett av bottenalternativen för hälsan.

 

Så undviker du det ständiga grönsakssvinnet

close
loading

Skrynkliga och fula – men fullt ätbara. Med några enkla tricks kan du äta upp mer av det du köpt. Smart för både miljö och plånbok!

 

Dessa 10 köksprylar förändrade allt

close
loading

I det moderna hemmet är köket hjärtat. Det är där vi briljerar med våra kunskaper, eller åtminstone försöker. Tekniken går framåt, men vilka köksprylar var det som förändrade allt?

 

Välj rätt fisk

Så här väljer du rätt fisk
close
loading

Livsmedelsverket vill att vi ska äta fisk tre gånger i veckan, men vilken fisk ska man välja, miljövänlig, nyttig, färsk eller fryst?

 

Genmaten räddar liv men hotar miljön

close
loading

Den kan minska världssvälten och bota sjukdomar. Genmodifierad mat blir allt vanligare, men kritikerna varnar för en framtid där några få storföretag äger alla grödor.

 

Efter Icakurirens larm: Importören slutar sälja plastmattor

Mattan Caro, som innehåller olagligt höga halter av kortkedjiga klorparaffiner, säljs av företaget Trademax.
– Jag vet inte var mattan produceras, säger försäljningschef Johan Lager.

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
close
loading
 

close
loading
 

close
loading
 

close
loading
 

close
loading
 

close
loading
 
 
 

Annons: