Anna Maria Corazza Bildt: “Jag trodde att jag var en city-girl, men nu har jag landat här”

Att stå vid grytorna i ett slottskök i Italien var inget Anna Maria Corazza Bildt hade föreställt sig för tio år sedan när hon var som mest aktiv inom politiken. Idag älskar hon att kombinera citylivet i Stockholm med lantlivet på familjegården Tabiano Castello.

Efter en kringelkrokig väg genom den vackraste av natur kommer vi fram till Tabiano Castello och slottet tornar upp sig i all sin prakt. Anna Maria välkomnar oss varmt och slår ut med armarna för att visa utsikten, som inte går att beskriva som något annat än hänförande. Mjuka kullar med grönskande odlingar så långt ögat når. Det är inte svårt att förstå att hon trivs här, långt ifrån politikens och storstadens hetsiga puls. Här, utanför Parma i norra Italien, har släkten Corazza bott i fem generationer och sedan två år tillbaka är det Anna Maria, tillsammans med sin bror Carlo, som sköter om hela egendomen.

 

Barndomshemmet

– När min pappa fyllde 90 år, för tre år sedan, hade vi en familjesamling och pappa sa att det är dags att jag tar över hotellverksamheten. Han är fortfarande här hela tiden och vi jobbar tillsammans men han är äldre nu och vill inte ha det dagliga ansvaret, berättar Anna Maria och jag frågar hur det känns att vara tillbaka på platsen där hon vuxit upp.

Anna Maria Corazza Bildt

Född 10 mars 1963 i Rom.

Bor Parma, i norra Italien.

Familj Maken Carl Bildt och sonen Gustaf. 

Gör Fokus är slottet och hotellet men hon jobbar också med barns rättigheter, att skydda barn på nätet och med att hjälpa kvinnorna i Afghanistan.

Bakgrund Från år 2009 till 2019 var hon en av Sveriges ledamöter i Europaparlamentet.

Hemsida Tabianocastello.com

– Jag älskar allt här! Jag och min bror har renoverat och jobbat på hotellet, Relais de Charme Tabiano Castello, i 16 år – så jag känner varenda sten på ägorna. Vi gör detta för att förvalta historien, det här är vårt familjearv. Det är mitt DNA, det här är min baby och jag älskar det, säger Anna Maria och visar oss stolt runt i slottet och de nyrenoverade hotellrummen i de genuina medeltidsbyggnaderna.

 

Har landat här

– Jag och min bror har jobbat med de nya rummen i två år, så nu är jag också både ingenjör och arkitekt, säger Anna Maria med ett stort skratt.

Att lantlivet är något hon trivs med går inte att ta miste på, hon grejar med blomsterarrangemangen på borden och puffar till kuddarna i soffan, allt ska vara perfekt.

– Vid den här tidpunkten i mitt liv känns det underbart att få leva här, jag hade inte kunnat göra det för tio år sedan då jag var som mest aktiv inom politiken. Då var jag för rastlös och trodde att jag var en city-girl, men nu har jag landat här och älskar det. Men jag reser också regelbundet till Stockholm.

Anna Maria Corazza Bildt:
Mjölet läggs i en hög och äggen knäcks i mitten.

 Här är det hon som ställer sig vid grytorna inne i det stora restaurangköket, kokar marmelad och smakar av kockens såser. 

– Maten och måltiden är allt för oss, inte bara att bli mätta, det är en gemenskap, ett sätt att umgås, ett sätt att leva.

 

Egenproducerat

Vi går till trädgårdslandet och plockar basilika, tomater och andra örter. Lite senare ska vi ta oss bort till olivträden och plocka oliver, det mesta som serveras här på slottet är egenproducerat.

– Vi gör olivolja från egna oliver, äggen i pastan är från våra hönor och givetvis plockar jag alla kryddor och örter här i trädgården. Och marmelad gör jag året runt, jag älskar marmelad! Sedan plockar jag lavendel och gör små lavendelpåsar som jag hänger inne i rummen.

Anna Maria Corazza Bildt:
Anna Maria står gärna själv vid grytan och kokar sin marmelad.

 Vi står i slottets gamla charmiga kök och Anna Maria ska göra hemmagjord pasta, precis så som hennes farmor och farmors farmor stått här och gjort. 

– Jag har så många fina minnen härifrån, när jag står med farmor och får hjälpa henne göra pasta. Jag älskar att göra sådan här mat, pasta och färska grönsaker. Jag är inte så mycket för kött, förutom parmaskinka som jag äter varje dag. Parma och parmesan! 

Och efter att ha umgåtts med Anna Maria i några dygn kan vi inte annat än hålla med, en dos parmaskinka, parmesan och olivolja tillhör numera dagsbehovet!

 

 

Laga Anna Marias härliga italienska mat!

Här är recepten:

 


Anna Maria Corazza Bildt:

Anna Marias färska pasta

1 timme   Recept från Icakuriren.se


Anna Maria Corazza Bildt:

Pesto genovese

20 minuter   Recept från Icakuriren.se


Anna Maria Corazza Bildt:

Smårätter & tillbehör

Anna Marias enkla marmelad

1 timme 20 minuter   Recept från Icakuriren.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top