Grönkål på tre olika sätt

Grönkål är inte bara hälsosamt utan också en riktig läckerhet. Ät den rå i sallad, fräs den snabbt till en nyttigare carbonara eller mixa den till en mustig soppa.

Värt att veta om grönkål

  • Grönkål är en av våra nyttigare grönsaker uppe i Norden, rik på till exempel C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, kalcium och järn. Den är också rik på flavonoider som är bra för vårt immunförsvar.
  • Grönkål  passar bra rå i sallad, stekt, gräddkokt, i pasta, i soppa eller ugnstorkad till frasiga chips. På julbordet ser vi den i klassikern halländsk långkål. Repa bort grönkålsbladen från den grova mittnerven innan de grovhackas eller finstrimlas. 
  • Grönkål är också perfekt i en grön smoothie med äpple, banan och ingefära eller i en uppiggande juice med färskpressad apelsinsaft. Enklast är att mixa den finhackade grönkålen i kannmixer med frukt eller bär eller att använda råsaftcentrifug. 


Grönkål på tre olika sätt

Huvudrätt

Grönkålssoppa med grönkålschips

30 minuter   Recept från Icakuriren.se


Grönkål på tre olika sätt

Huvudrätt

Carbonara med fräst grönkål

30 minuter   Recept från Icakuriren.se


Grönkål på tre olika sätt

Huvudrätt

Grönkålssallad med rotfrukter

30 minuter   Recept från Icakuriren.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top