Nya rön: Hjärnan mår bättre av choklad

Här kommer riktigt goda nyheter för alla som älskar och gärna äter lite för mycket choklad. Godiset är nämligen bra för din hjärna.

Om du vill vara med i matchen när du blir äldre så ska du äta choklad. Tester från universitetet i Maine i USA visar nämligen att choklad håller igång våra kognitiva (kunskap, tänkande och information) förmågor när vi blir äldre, skriver The Telegraph.

Studiens främsta syfte var att titta på hur kost påverkar hjärt- och kärlsjukdomar, men i samband med detta gjorde man även ett test där man utförde kognitiva tester med och utan choklad. Försökspersonerna utsattes bland annat för tester som berörde abstrakt tänkande, minne och organisationsförmåga. Där kunde man se att mumsande av choklad ledde till bättre resultat, oavsett variationen av annan mat, skriver The Telegraph. 

Forskarnas tes är nu att chokladätande kan minska den kognitiva nedgången när man blir äldre. Enligt en studie från Harvard så beror detta på chokladen ökar blodflödet i hjärnan och därför också syretillförseln, skriver bebbrainfit.com.  

Sedan tidigare vet man att choklad är bra för hjärtat och chokladätare minskar risken för stroke. Dessutom säger de som provat att det ska vara rätt gott. 

Läs artikeln i The Telegraph här.  

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top