7 giftfria sätt att bli av med vårmyror

Svartmyrorna har vaknat för säsongen och i naturen är det fortfarande ont om mat för dem. Därför söker de sig gärna till våra hem för att hitta föda. Här är några riktigt smarta, enkla och giftfria sätt att hindra dem från det.

1. Babypuder

Ingen vet riktigt varför myror skyr babypuder, men de gör de. Hindra deras väg genom att lägga ut bariärer vid dörrar och fönster. 

2. Vitvinsvinäger 

Med en blandning av vitvinsvinäger och vatten kan du göra din egen antimyrvätska för att sprida på platser där du vill ha myrfritt. Har du stora problem med ett myrbo i huset så kan du göra det obeboligt genom att hälla vätskan där. 

3. Kaffesump

Vill du att myrorna ska flytta så kan du placera gammal kaffesump vid deras bo. Det här skadar inte myrorna, men de gillar inte kaffesump och de flyttar om du envisas med att lägga dit kafferesterna. Varning för att de flyttar till ett ännu värre ställe dock. 

4. Krita

Av samma anledning som babypuder ogillar myror krita och kalk. Rita linjer där du inte vill att myrorna ska röra sig. 

5. Pepparmyntsolja

Blanda med vatten och applicera där du inte vill att myror ska vara eller röra sig. För att avvärja många myror kan man göra en spray och spruta på myrorna. 

6. Kanel

Myror avskyr kanel och det är ett bra sätt att skydda plantor som är angripna av myror. 

7. Citronjuice

Myror blir förvirrade av syran i citron och tycker därför inte om den. Applicera där du inte vill ha dem, så som i sprickor, fönster och dörrar. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top