Sverige är femte bästa landet att vara pensionär i

Sverige hamnar i topp fem över de länder där det är bäst att vara pensionär. Vår jämställdhet, sjukvård och livsglädje ger Sverige en värmande femteplats på listan.

Enligt en undersökning gjord av Natixis Global Asset Management är Sverige ett av världens bästa länder att vara pensionär i, skriver Veckans Affärer.

Liksom Sverige har många av de mest framgångsrika länderna en åldrande befolkning och högt skattetryck. Som i sin tur kan vara en kompromiss för den politik som gynnar pensionärers välbefinnande. 

Sverige hamnar högt i både livskvalitet och materiellt välbefinnande, vilket tros vara ett resultat av den relativt höga och jämna inkomstfördelningen mellan könen. Vi rankas även högt inom hälsa, vårt sjukvårdssystem och den ökande medellivslängden. 

Men trots detta hamnar fyra länder före Sverige i listan; Norge, Schweiz, Nya Zeeland och Island.

Här är topp tio:

1. Norge
2. Schweiz
3. Nya Zeeland
4. Island
5. Sverige
6. Australien
7. Tyskland
8. Nederländerna
9. Österrike
10. Kanada

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top