Laga en fräsch och syrlig pannacotta

Måns Falk visar hur du gör en härligt fräsch och syrlig citronpannacotta.

Citronpannacotta

6 portioner
Tid 25 min (+ tid för att stelna)
Citronpannacotta
3 gelatinblad
2 citroner
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Garnityr 1
filéerna av citronerna
strösocker
Garnityr 2
2 citroner
1 dl vatten + 3/4 dl strösocker

Gör så här
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans med mellangrädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om och dra bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas. Låt svalna och sedan stelna i kylskåp i minst 3 timmar.
Garnityr 1 Skala citronerna med en vass kniv ända in till det saftiga köttet. Skär ut snygga klyftor, filéer, mellan hinnorna. Vänd dem i strösocker och toppa pannacottan med dessa före servering.
Garnityr 2 Strimla skalet på två citroner med ett ciseleringsjärn. Koka dem i vatten och socker i 7-8 minuter. Slå bort lagen och låt de nu syltade skalen svalna. Servera dem tillsammans med klyftorna som topping på pannacottan.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Mer att läsa

    Igår
    "Folk får kalla mig betongsosse"
    • Helgens mat: Sallad med asiatisk påbrå
      Nudelsallad med sesamstekt lax är fräsch helgmat. Avsluta med marängsviss.
    • 12 sätt att njuta av London
      London har tagit tillbaka sin plats som det populäraste weekendresmålet. Icakuriren har letat fram tolv nya Londontips bortom Oxford Street och Piccadilly Circus.
    • Tre vardagsrätter med squash
      Squash är mild i smaken och matchas tacksamt med det mesta. Vi serverar den i grön soppa, krämig frittata och gör en "pasta" på rå squash.
    • Din gamla nalle kan vara ett fynd
      Dina gamla Barbiedockor eller modelljärnvägen som samlar damm på vinden kan ge klirr i kassan. Här är vad du ska titta efter – och vad de kan vara värda.