4 vegetariska recept med hetta

Här är fyra vegetariska recept med hetta, krämighet och massor av smak. Att dra ner på kött betyder inte att man måste leva på sallad. Icakurirens sommelier Charlotte Sjögren ger dryckestips till rätterna.


Visa album

4 vegetariska recept

Indisk blomkåls- och kikärtssoppa med grönärtshummus

Texmex dinner med bönbollar och salsa verde

Tofu- och grönsakswok med svamp

Öppen lasagne med grillade grönsaker

Att dricka till

Ingefära, koriander, spiskummin och curry är inte så lätt att kombinera med torrt vitt vin eller rödvin.

Vinerna kan få en lätt metallisk smak. Bättre då medhalvsött vitt. Man kan absolut också välja en lageröl till de här kryddade rätterna. Båda bör serveras 8-12 grader svala.

Budget
5901 Ruppertsberger Nussbien Riesling 2011, Tyskland, 69 kr.

Lite dyrare
5810 Kloster Eberbach Riesling Kabinett 2011, Tyskland, 99 kr.

Lageröl
1679 Staropramen, 5%, Tyskland, 15:90 för 330 ml glasflaska.

Alkoholfritt
1901 Loxton Semillon Chardonnay, 0,5%, Australien, 48 kr.

Av Lena Söderström

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Mer att läsa

    Igår
    Därför ska du spana efter den gula limen