Baka franska eclairer

En riktig kondisbakelse är eclairen, en vaniljkrämsfylld petit choux. Härlig till starkt kaffe som dessert eller fin eftermiddagsfika. Här visar vi steg för steg hur du bakar de eleganta bakverken.

Baka eclairer
Bakskola, så här bakar du eclairer steg för steg. Foto: Patrik Cederman


Visa album

Fyll de frasiga petitchouxerna till konditorsmässiga eclairer med äkta vaniljkräm. Eller förenkla med marsankräm, eller bara vispad grädde med vaniljsocker.

Du behöver

3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 medelstora ägg
Vaniljkräm
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 nypa salt
2 äggulor
3 blad gelatin
100 g mörk choklad (70 %) till pensling

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Mer att läsa

    Igår
    Din gamla nalle kan vara ett fynd
    • "Folk får kalla mig betongsosse"
      Efter nästan 20 år som doldis i riksdagen är Anders Ygeman plötsligt överallt. Icakuriren träffar en inrikesminister som inte hade en aning om vad han gav sig in på.
    • 12 sätt att njuta av London
      London har tagit tillbaka sin plats som det populäraste weekendresmålet. Icakuriren har letat fram tolv nya Londontips bortom Oxford Street och Piccadilly Circus.
    • Tre vardagsrätter med squash
      Squash är mild i smaken och matchas tacksamt med det mesta. Vi serverar den i grön soppa, krämig frittata och gör en "pasta" på rå squash.
    • Helgens mat: Sallad med asiatisk påbrå
      Nudelsallad med sesamstekt lax är fräsch helgmat. Avsluta med marängsviss.