Långkokt chili på högrev och chokladmousse med körsbär
Långkokt chili må ta tid på sig men det är väl värt besväret. Gör den gärna i förväg, den blir bara godare dagen efter. Foto: Björn Tesch

Långkokt chili på högrev och chokladmousse med körsbär

Glöm chili con carne på köttfärs och burkbönor. Nu lagar vi långkokt chili på högrev och njuter av chokladmousse med körsbär till dessert.[i=1155443;w600;nb;nl]Här hittar du fler helgmenyer

Tre goda chilitillbehör

Tomat och koriandersalsa

Limesyrad rödlök

Mild guacamole

Att dricka till

Kyld lageröl eller en sval ljus ale med måttlig beska passar lika bra till chilin som ett kraftfullt carmenèrevin med beskedliga tanniner.

Ale: 1642 Fuller's London Pride 4,7 %, England, 22:90 kr för 500 ml.
Rödvin: 6577 Casillero del Diablo, Chile, 74 kr.
Alkoholfri lageröl: 1948 Spendrups Premium Lager Alkoholfri 0,5 %; Sverige, 9:50 kr för 330 ml.

Dryckestips: Charlotte Sjögren