Klassiska semlor och nya favoriter

Vi älskar våra klassiska semlor med eller utan varm mjölk. Konditorn Mia Öhrn bjuder oss på både klassiker och några varianter.

Semlerutor för stora kalas
Semlerutor för stora kalas. Foto: Ulrika Pousette

Hallon- och blåbärssemlor med mandelmassa
Hallon- och blåbärssemlor med mandelmassa. Foto: Ulrika Pousette

När det gäller semlor går smaken ofta vitt isär, vissa gillar mycket grädde och mandelmassa och litet lock, andra lite mandelmassa men ett stort lock. Bakar du egna semlor kan alla få precis som de vill. Ät semlorna som de är till en kopp kaffe eller njut dem som hetvägg med varm mjölk.

Klassiska semlor med krämig fyllning
Minisemlor till buffébordet
Semlerutor för stora kalas
Hallon- och blåbärssemlor med mandelmassa
Chokladsemlor med kokosfyllning

Av Mia Öhrn

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Mer att läsa

    Idag
    Nya smarta växtlampor startar trädgårdssäsongen nu
    • Så får du fina tomater till sommaren
      Har odlingslusten vaknat? Satsa på egna tomat- eller chiliplantor till sommaren. Så här gör du:
    • Välj rätt lampa till dina växter
      Lampa för växter, passar i vanliga armaturer med E27-sockel, hängs med fördel utan lampskärm. Finns i tre olika färgvarianter, 349 kr, säljs bland annat hos Granngården och Plantagen.
    Igår
    Test: Duschhanddukar