Klassiska semlor och nya favoriter

Vi älskar våra klassiska semlor med eller utan varm mjölk. Konditorn Mia Öhrn bjuder oss på både klassiker och några varianter.

Semlerutor för stora kalas
Semlerutor för stora kalas. Foto: Ulrika Pousette

Hallon- och blåbärssemlor med mandelmassa
Hallon- och blåbärssemlor med mandelmassa. Foto: Ulrika Pousette

När det gäller semlor går smaken ofta vitt isär, vissa gillar mycket grädde och mandelmassa och litet lock, andra lite mandelmassa men ett stort lock. Bakar du egna semlor kan alla få precis som de vill. Ät semlorna som de är till en kopp kaffe eller njut dem som hetvägg med varm mjölk.

Klassiska semlor med krämig fyllning
Minisemlor till buffébordet
Semlerutor för stora kalas
Hallon- och blåbärssemlor med mandelmassa
Chokladsemlor med kokosfyllning

Av Mia Öhrn

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Mer att läsa

    Igår
    "Folk får kalla mig betongsosse"
    • 12 sätt att njuta av London
      London har tagit tillbaka sin plats som det populäraste weekendresmålet. Icakuriren har letat fram tolv nya Londontips bortom Oxford Street och Piccadilly Circus.
    • Helgens mat: Sallad med asiatisk påbrå
      Nudelsallad med sesamstekt lax är fräsch helgmat. Avsluta med marängsviss.
    • Tre vardagsrätter med squash
      Squash är mild i smaken och matchas tacksamt med det mesta. Vi serverar den i grön soppa, krämig frittata och gör en "pasta" på rå squash.
    • Din gamla nalle kan vara ett fynd
      Dina gamla Barbiedockor eller modelljärnvägen som samlar damm på vinden kan ge klirr i kassan. Här är vad du ska titta efter – och vad de kan vara värda.