Klassiska semlor och nya favoriter

Vi älskar våra klassiska semlor med eller utan varm mjölk. Konditorn Mia Öhrn bjuder oss på både klassiker och några varianter.

Semlerutor för stora kalas
Semlerutor för stora kalas. Foto: Ulrika Pousette

Hallon- och blåbärssemlor med mandelmassa
Hallon- och blåbärssemlor med mandelmassa. Foto: Ulrika Pousette

När det gäller semlor går smaken ofta vitt isär, vissa gillar mycket grädde och mandelmassa och litet lock, andra lite mandelmassa men ett stort lock. Bakar du egna semlor kan alla få precis som de vill. Ät semlorna som de är till en kopp kaffe eller njut dem som hetvägg med varm mjölk.

Klassiska semlor med krämig fyllning
Minisemlor till buffébordet
Semlerutor för stora kalas
Hallon- och blåbärssemlor med mandelmassa
Chokladsemlor med kokosfyllning

Av Mia Öhrn