Läsarrecept: Grottor med lemoncurd

Du behöver strösocker 2 msk vaniljsocker 4,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1,5 dl lemoncurd 250 g smör rumstempererat Gör så här 1 Vispa smöret...

Tillagningstid: 50 minuter
20 stycken

Du behöver

  • strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl lemoncurd
  • 250 g smör rumstempererat

Gör så här

1

Vispa smöret pösigt med strösocker och vaniljsocker.

2

Blanda vetemjöl och bak-pulver och vänd ner blandningen i smörsmeten. Arbeta ihop till en deg-rulle, cirka 3–4 cm i diameter,
plasta och låt vila minst  20 minuter i kylskåpet.

3

Sätt ugnen på 200 grader.

4

Ta ut rullen och skär i cirka 20 skivor. 

5

Lägg skivorna i bullformar och gör en fördjupning i varje kaka och fyll med en dryg tesked lemoncurd.

6

Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.


Kommentar:
För att få variation byter Viveca Granberg ut hallonen i hallon­grottorna mot lemoncurd. Resultatet blir syrligt, sött och jättegott!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top