Vinångade musslor med pommes frites

Du behöver 2 kg blåmusslor 4 st schalottenlökar hackade 2 msk smör 1 st persilja hackad 10 st timjan kvistar färsk 3 dl vitt vin...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 kg blåmusslor
  • 4 st schalottenlökar hackade
  • 2 msk smör
  • 1 st persilja hackad
  • 10 st timjan kvistar färsk
  • 3 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 st påse pommes frites

Dippsås

1.5 dl majonnäs
2 msk pressad citronsaft
0.5 dl bostongurka
1 krm salt

Gör så här

1
Skölj musslorna mycket väl i kallt vatten. Kasta musslor som inte är slutna och inte sluter sig man knackar på dem.

2
Fräs löken blank i smöret i en stor kastrull eller traktörpanna. Lägg i persilja, timjan och musslor. Häll på vin och vatten. Lägg på lock och koka upp på stark värme. Låt musslorna ånga precis tills de öppnar sig, de blir sega om de kokas för länge. Kasta musslor som inte öppnat sig under kokningen.

3
Värm pommes frites i ugn eller i fritösen i varm olja. Rör samman såsen av majonnäs, citronsaft, gurka och salt.

4
Servera musslorna i djupa tallrikar och därtill pommes frites att dippa i såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top