Därför ska du äta en massa grönkål i jul

Grönkål är riktigt gott och passar också väldigt bra till julbordet. Dessutom är det nyttigt som bara den och är laddat med antioxidanter och vitaminer så som A, C och K. Kålen innehåller också rikligt med folsyra vilket är bra för hyn och matspjälkningen. Grönkål bidrar dessutom med mycket magnesium som kroppen annars lätt får brist på. Ämnet Lutein finns det också rikligt av i grönkål och det är väldigt bra för synen och ögonens välmående. Här nere bjuder vi på fem bra recept för att få med grönkålen på julbordet.


Därför ska du äta en massa grönkål i jul

Buffé

Halländsk långkål på mitt vis

40 minuter   Recept från Icakuriren.se


Därför ska du äta en massa grönkål i jul

Grönkålssallad med brysselkål

15 minuter   Recept från Icakuriren.se


Därför ska du äta en massa grönkål i jul

Buffé

Grönkålssallad med saltrostade mandlar

20 minuter   Recept från Icakuriren.se


Därför ska du äta en massa grönkål i jul

Buffé

Grönkål på halländskt vis

45 minuter   Recept från Icakuriren.se


Därför ska du äta en massa grönkål i jul

Huvudrätt

Grönkålssoppa med julkorv

  Recept från Icakuriren.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top