Du behöver
- 1 kg kycklingklubbor
- Vatten
- 1 gul lök
- 2 morötter
- Några svartpepparkorn
- Några kryddnejlikor
- 3 lagerblad
- 2 teskedar salt Currysås
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- ½ röd chilifrukt
- Rapsolja till stekning
- 1 äpple
- 2 teskedar curry
- 2 deciliter vispgrädde
- 1 ½ dl buljong från kycklingkoket
- 2-3 tsk pressad citron
- 1 matsked finriven ingefära
- Salt Sallad med risvinägerdressing
- 150 gram isbergssallad
- Några cocktailtomater
- ½ gurka
- 1 salladslök
- 2 matskedar risvinäger
- 1 matsked strösocker Servering
- Basmatiris
- Mango chutney
Gör så här
Skölj kycklingen i kallt vatten. Lägg delarna i en rostfri gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma av.
Skala och klyfta löken. Skala och skiva morötterna. Lägg lök, morot, svartpepparkorn, kryddnejlikor, lagerblad och salt i grytan.
Låt koka under lock i 40 minuter. Ta upp kycklingdelarna, lossa köttet från benen.
Koka buljongen i ytterligare 15 minuter. Sila den och släng grönsakerna och kryddorna.
Currysås: Hacka löken och pressa vitlöken. Dela chilin på längden, kärna ur och finhacka den. Fräs all lök och chilin i rapsolja i en gryta.
Kärna ur och skiva äpplet. Tillsätt i grytan och låt fräsa med. Tillsätt curryn, rör om.
Rör ner grädde och buljong från kycklingkoket. Låt koka i några minuter. Smaka av med citron, ingefära och salt.
Tillsätt kycklingköttet till såsen och låt det bli varmt.
Sallad med risvinägerdressing: Dela salladen i bitar och tomaterna i halvor. Skiva gurka och salladslök. Blanda vinäger och socker och häll det över salladen.
Servera kycklingen med ris, sallad och mango chutney.