Du behöver
- 2 burkar (à 200 g) matjessill
- 3 msk smör eller olja
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1–2 tsk curry
- 1 ask (2 dl) lätt-creme fraiche
- 800 g färskpotatis
- 1 knippa rädisor
- 1 huvud grönsallad
- dill
Gör så här
1
Öppna sillburkarna och låt lagen droppa av.
2
Smält smöret i en liten panna, fräs löken blank och mjuk, rör ner curry. Låt currysmöret svalna, och rör ihop det med creme fraiche.
3
Koka potatisarna knappt mjuka
4
i väl saltat vatten, sila av. Skölj och hacka rädisorna.
5
Fördela sill på väl sköljda salladsblad på var sin tallrik. Lägg upp potatis, rädishack och klicka på sås. Garnera rikligt med dill och ät knäckebröd till.
Näringsvärde
Kcal 490
Fett 25 g
Kolhydrater 50 g
Fibrer 6 g