Matjessill med färskpotatis

Du behöver 2 burkar (à 200 g) matjessill 3 msk smör eller olja 1 schalottenlök, finhackad 1–2 tsk curry 1 ask (2 dl) lätt-creme fraiche...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 burkar (à 200 g) matjessill
  • 3 msk smör eller olja
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1–2 tsk curry
  • 1 ask (2 dl) lätt-creme fraiche
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippa rädisor
  • 1 huvud grönsallad
  • dill

Gör så här

1
Öppna sillburkarna och låt lagen droppa av.

2
Smält smöret i en liten panna, fräs löken blank och mjuk, rör ner curry. Låt currysmöret svalna, och rör ihop det med creme fraiche.

3
Koka potatisarna knappt mjuka

4
i väl saltat vatten, sila av. Skölj och hacka rädisorna.

5
Fördela sill på väl sköljda salladsblad på var sin tallrik. Lägg upp potatis, rädishack och klicka på sås. Garnera rikligt med dill och ät knäckebröd till.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 490
Fett 25 g
Kolhydrater 50 g
Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top