Kycklingen blir så lätt torr

Kyckling blir så lätt torr? Hej Måns! Jag är inte så förtjust i det som de flesta gärna lägger på grillen, som flintastek eller fettsprängda...

Kyckling blir så lätt torr?

Hej Måns!
Jag är inte så förtjust i det som de flesta gärna lägger på grillen, som flintastek eller fettsprängda kotletter. Helst grillar jag kyckling, men det är det som är problemet. Hur ska man lyckas med att grilla kycklingfilé utan att den blir torr (som mina oftast blir) men att man ändå kan vara lugn att den är helt klar?
/Susanne

Svar:

Hej Susanne!
Vanlig kycklingfilé är ett magert kött som lätt blir torrt när man grillar det. Felet många gör är att grilla för länge, kycklingfilé ska inte grillas till en högre innertemperatur än 68-69 grader då blir det torrt, använd en stektermometer. Ett sätt som förenklar grillning av kycklingfilé är att dela dem på tvären så man får ut lite tunnare schnitzlar, då blir de klara betydligt snabbare med bibehållen saftighet.
Annars kan jag rekommendera dig att köpa kycklinglårfilé istället, ett mycket mörare och saftigare alternativ än de vanliga bröstfiléerna.

Måns

 

Tillbaka till grilsidan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top