Vad ska man äta för att få bättre/starkare naglar och hår

Vad ska man äta för att få bättre/starkare naglar och hår

Hej Viveca!

Jag har en fråga om mat som man ska äta för att få bättre/starkare naglar och hår. Det är nämligen så att både mina naglar och mitt hår det senaste året blivit svagare, så jag undrar vilka ämnen det är man eventuellt har brist på som kan resultera i detta, och vad man i så fall kan göra åt det.

Tack på förhand!

Svar:

Hej Camilla!
Det är mycket svårt att säga om du har brist på något ämne. Det är många faktorer som påverkar hår och naglar förutom vad man äter bland annat rökning, alkohol och solstrålning.
Ät en varierad kost med mycket frukt och grönt, fullkornsprodukter och se till att få bra fett från fet fisk, oliver, avokado, nötter och oljor så ger du hud, hår och naglar mycket näring.

Hälsningar
Viveca

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Igår
  Din gamla nalle kan vara ett fynd
  • "Folk får kalla mig betongsosse"
   Efter nästan 20 år som doldis i riksdagen är Anders Ygeman plötsligt överallt. Icakuriren träffar en inrikesminister som inte hade en aning om vad han gav sig in på.
  • 12 sätt att njuta av London
   London har tagit tillbaka sin plats som det populäraste weekendresmålet. Icakuriren har letat fram tolv nya Londontips bortom Oxford Street och Piccadilly Circus.
  • Tre vardagsrätter med squash
   Squash är mild i smaken och matchas tacksamt med det mesta. Vi serverar den i grön soppa, krämig frittata och gör en "pasta" på rå squash.
  • Helgens mat: Sallad med asiatisk påbrå
   Nudelsallad med sesamstekt lax är fräsch helgmat. Avsluta med marängsviss.